Migracija iš sostinės pagerino pastarųjų 5 metų rekordus, vien per pastaruosius metus Londoną paliko daugiau nei 93 tūkst. žmonių.

Kaip skelbia ,,The Guardian“, žmonių, kurie turėjo išsipirkę savo būstus, už miesto išviliojo perpus mažesnės kainos. Pavyzdžiui, jeigu Londone būstas vidutiniškai kainuoja daugiau nei pusę milijono, tai užmiestyje namus galima įsigyti už kiek daugiau nei 300 tūkst. svarų sterlingų.

Kainų šuolis neaplenkė ir tų, kurie nuomojasi būstus. Nesvarbu ar nuomojamas vienas kambarys, ar visas butas, visgi skaičiuojama, kad gyvenamosios vietos nuomos kainos per pastarąjį dešimtmetį pakilo trečdaliu.

Kaip rodo oficiali statistika, mažiausiai emigracijos paliesta amžiaus grupė yra 20-30 metų žmonės. Jie noriai kuriasi sostinėje ir išvažiuoti nesiruošia, nes čia mato didesnes karjeros galimybes. Tuo tarpu likusieji, nuo paauglių iki pensininkų, stengiasi kuo greičiau pasprukti iš sostinės, kol jų kišenės dar galutinai neištuštėjo.

Nekilnojamojo turto ekspertai pabrėžia, kad kainų pokyčių dar galima tikėtis ir ,,Brexit“ procesui įsibėgėjus. Tuo tarpu dabar žmonės jaučiasi saugesni keldamiesi gyventi į užmiestį, nes ten atsiranda vis daugiau naujų darbo galimybių, o ir pragyvenimo, ne tik būsto nuomos kainos, gerokai mažesnės.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.