Vilniaus meras, liberalų vadovas Remigijus Šimašius BNS teigė, kad VVK valdybos nariai atsistatydino, nes „atliko savo misiją“. Jis atmetė koalicijos partnerių prielaidas, jog G. Dusevičius galėjo atsistatydinti ir dėl to, jog gynė buvusį įmonės vadovą Renatą Dūdonį, kuris buvo raginamas trauktis iš pareigų, į viešumą iškilus informacijai apie neskaidrų žemės pirkimo Vilniaus centre sandorį.

„Kaip mane informavo valdybos pirmininkas (Giedrius Dusevičius - BNS), jis jaučiasi, kad atliko tuos uždavinius, su kuriais atėjo į valdybą ir nori perduoti reikalus kitiems. Mes savo ruožtu atrankos komitetui esame pateikę, kad atrinktų naujus nepriklausomus valdybos narius - jie tą šiuo metu kaip tik ir atlieka“, - teigė R.Šimašius.

Liepos pabaigoje G. Dusevičius atsistatydino iš VVK valdybos pirmininko pareigų, juo pasekė ir pavaduotojas, „Valiūnas Ellex“ advokatas Tomas Milašauskas. Besibaigiant savivaldybės deleguotos administracijos direktoriaus pavaduotojos Vilmos Šilalienės įgaliojimams, likusi dviejų narių valdyba nutraukė darbą.

Vilniaus vystymo kompanijos vadovas Andrius Velutis sako, kad tai netrukdo bendrovės darbui ir įgyvendinamiems projektams.

„Valdyba prieš išsiskirstydama yra patvirtinusi strateginį planą ir pagrindinius uždavinius. Kol kas laikomės strateginio plano ir vykdome savivaldybės pavedimus“, - BNS teigė A. Velutis.

Vilniaus vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas sako, kad metus dirbusio G. Dusevičiaus „atėjimo argumentai ir tikslai buvo nelabai aiškūs“.

„Jis galėjo dirbti ir įgyvendinti tuos tikslus, kurie buvo oficialiai reiškiami. Bet užsitęsusios peripetijos su vadovo atleidimu ir naujo vadovo paskyrimu rodo, kad arba įvyko kažkokie nesusipratimai G. Dusevičiaus vertybių ir tikslų skalėje, arba žmogus turėjo kažkokias kitas užduotis, kurias atliko arba visai jų nepavyko jam atlikti ir jis apsisprendė išeiti.

Bet kalbant apie korporatyvinio valdymo principus, tokie sprendimai nėra niekaip pagrįsti. Kadangi jis yra liberalų žmogus, liberalų šešėlinis finansų ministras, meras turėtų atsakyti, kaip jo pasirinktas valdybos pirmininkas apsisprendė išeiti“, - BNS teigė vicemeras.

V. Benkunskas sako, kad dėl įtampos įmonėje kai kurie projektai, pavyzdžiui, mokyklų atnaujinimas, strigo jau pavasarį ir šiuo metu vėluoja.

„Aišku, valdybos subyrėjimas nepridėjo kontrolės šiai įmonei - valdyba būtų atidžiau prižiūrėjusi, kontroliavusi ir tuos procesus Vilniaus vystymo kompanijos administracijoje labiau užtikrinusi“, - sakė jis.

Pasak vicemero, savivaldybės administracijos direktorė kol kas neteikia naujų kandidatų, tad siūloma paskirti bent laikiną valdybą. Naujus jos narius tvirtins VVK stebėtojų taryba, kurią sudaro valdančiųjų deleguoti tarybos nariai.

Liberalų sąjūdis G. Dusevičių anksčiau yra įvardijęs šešėliniu finansų ministru. Atsistatydindamas jis BNS žadėjo pateikti motyvus, tačiau to taip ir nepadarė.

A. Velutis į šias pareigas paskirtas po to, kai buvęs VVK vadovas R. Dūdonis tik po R. Šimašiaus raginimų atleistas balandžio pabaigoje. G. Dusevičius tuomet teigė, jog sprendimas priimtas ir dėl informacijos, kad R. Dūdonio svainis Mantas Kurlianskas per tarpininkus abejotinomis aplinkybėmis įsigijo dalį didelės vertės žemės sklypo Vilniaus centre.

Vienintelė VVK akcininkė yra Vilniaus savivaldybė, bendrovė organizuoja, vykdo ir prižiūri savivaldybės projektus - pastatų, inžinerinių tinklų, kelių ir geležinkelių projektavimą bei statybą, rekonstrukciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)