Stodama į Europos Sąjungą 2007 metais Bulgarija išsiderėjo septynerių metų pereinamąjį laikotarpį prieš leisdama užsieniečiams, ne nuolatiniams šalies gyventojams, pirkti žemę.

Pagal antradienį pateiktą įstatymo projektą, kurį pasiūlė ultranacionalistų partija "Ataka", draudimas pratęsiamas iki 2020 metų.

"Bulgarijos įvaizdis Europoje dėl to gali rimtai nukentėti", - perspėjo parlamento pirmininkas Michailas Mikovas, kai įstatymo projektas buvo priimtas surinkus balsų daugumą iš "Ataka", centro dešiniosios partijos GERB ir valdžios Socialistų partijos atstovų. Be to, sakė jis, draudimas prieštarauja kai kurioms Bulgarijos konstitucijos nuostatoms.

Turkijos mažumos MRF partija, kuri protestavo prieš šią priemonę, pažadėjo užprotestuoti šį draudimą Konstituciniame teisme.

"Draudimas gali paskatinti Europos Komisiją pradėti pažeidimo procedūrą", - net perspėjo MRR lyderis Liutvis Mestanas.

Kaip praneša Bulgarijos žiniasklaida, užsieniečiai vis tiek galės apeiti draudimą registruodami šioje šalyje kompaniją ir įsigydami nuosavybę jos vardu.

Primename, kad Lietuvoje šiuo metu renkami parašai dėl referendumo, kuriuo būtų pratęsiamas draudimas užsienio piliečiams Lietuvoje įsigyti žemės. Lietuvai, kaip ir Bulgarijai, stojant į Europos Sąjungą, buvo suteiktas pereinamasis laikotarpis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)