Jis gali pasigirti iš mansardos atsiveriančiu centrinio Londono vaizdu, privačiomis vyno degustavimo patalpomis ir požeminiu perėjimu į Hestono Blumenthalo restoraną, praneša dailymail.co.uk.

Pridėkite apsaugos priemones, kurios nepadarytų gėdos net ir Džeimsui Bondui, bei vadinamąjį panikos kambarį, kuriuo galėtumėte pasinaudoti, jei kartais įvykiai pasisuktų bloga linkme ir, žinoma, tikėtumėtės, kad už visą tai tektų sumokėti nemažą kainą.

Vis dėlto, net nekilnojamojo turto agentai negalėjo nuslėpti savo nuostabos, kai buvo pradėtos Londone esančio prabangaus buto už 140 mln. svarų (apie 580 mln. litų) pirkimo procedūros. Manoma, kad jis taps pačiu brangiausiu butu pasaulyje.

Knightsbridžo kvartale, One Hyde Park esančiame dviejų aukštų bute, kurio 1 kvadratinis metras kainuoja daugiau kaip 65 tūkst. svarų sterlingų (apie 270 tūkst. litų), yra langai nuo grindų iki lubų, jam priklauso nuosava automobilių stovėjimo aikštelė ir galimybė apsilankyti daugybėje spa ir skvošo kortų.

Taip pat yra tunelis, vedantis į kaimynystėje esantį viešbutį „Mandarin Oriental“, kuriame televizijos laidų vedėjas, virėjas H. Blumenthalis netrukus atidarys savo pirmąjį restorane Londone. Taip pat viešbutyje 24 valandas per parą yra teikiamos kambarių tarnybos paslaugos, o išskirtinių automobilių gamintojas „McLaren“ pirmajame viešbučio aukšte atidarys savo saloną.

Žinoma, bute yra įrengtos ir tam tikros apsaugos priemonės, įskaitant neperšaunamus langus, Didžiosios Britanijos Specialioje oro tarnyboje apmokytus apsaugininkus, oro valytuvą, kuris paverstu niekais nuodingų dujų atakas, ir „panikos kambarį“, kuriame savininkai galėtų saugiai pasislėpti, jei juos užpultų pagrobėjai ar vagys.

Anksčiau, 2008 m., brangiausiu buvo laikytas 115 mln. svarų sterlingų (apie 476 mln. litų) įvertintas, centrinio Londono gyvenamųjų namų rajone, St. James aikštėje, esantis butas.

Nors naujojo buto savininko asmenybė yra slepiama, akiratyje yra įprastiniai „įtariamieji“ - labai turtingi Rusijos oligarchai ir arabų milijardieriai.

Ketvirtadalis pirkėjų šiame gyvenamųjų namų kvartale yra iš Artimųjų Rytų, o vienas trečdalis – europiečiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)