B. Radvilaitės gatvėje esantys 350 kv. m ploto du pastatai ir 540 kv. m ploto patalpos atskirame pastate iki 2033 m. yra išnuomotos bendrovei „Kirdiejų rūmai“ (iki pernai vasario bendrovė vadinosi „Magreira“). Įmonės akcininkai, susiję su „Arvi ir Ko“ grupe.

Kaip portalą DELFI informavo Vilniaus miesto savivaldybės Finansų departamento Turto valdymo skyriaus vedėja Aurelija Klemanskytė, Kirdiejų rūmų nuomininkai savivaldybei už pastatų nuomą kas mėnesį moka 4645,55 eurus.

„Pagal pirmines nuomos sąlygas išnuomota komercinei ir visuomeninei-kultūrinei veiklai, su sąlyga, kad atlikęs pastatų remontą, nuomininkas privalo uždarame vidiniame kieme rengti arba organizuoti įvairius renginius (klasikinės muzikos koncertus, poezijos vakarus bei kitus šventinius, kultūrinius renginius) miesto gyventojams bei svečiams. Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės administracija tariasi su nuomininku dėl nuomos sąlygų pakeitimo“, – aiškino savivaldybės atstovė.

Nors NT projektų vystymo bendrovės „Contestus“ puslapyje nurodoma, kad Kirdiejų rūmų restauracija turėtų prasidėti šių metų ketvirtį, įmonių grupės „Arvi“ generalinis direktorius Vytautas Freimantas teigė, kad kol kas laukiama reikiamų restauracijos darbams leidimų, todėl kada bus pradėti gaivinti Kirdiejų rūmai, kol kas pasakyti sunku.

„Projektas didelis: ir menės visuomeninės paskirties, ir salės ir galerijos. Objektas miestui“, - kalbėjo jis.

Pasiteiravus, ar neatsisakoma anksčiau turėtos idėjos Kirdiejų rūmuose įrengti viešbučio, V. Freimantas atsakė: „Viešbučiui gal ir bus skirta kažkuri erdvė, bet ta, kuri nepatogi naudoti visuomeniniams tikslams. Jei ir bus galvojama apie viešbutį, tai tikrai ne apie komercinį“.

Pasiteiravus, kiek žadama į Kirdiejų rūmų restauracijos projektą investuoti, įmonės vadovas teigė, kad tikslios sumos pasakyti negali dėl kintančių statybos ir restauracijos kainų.

„Dar ir nežinom ką ir su archeologais rasime. Žinome, kad tikrai nuo 3 mln. eurų, o kur pabaiga, tikrai nežinome“, - kalbėjo V. Freimantas. Pasak jo, jei greitu metu pavyktų gauti reikiamus statybos ir restauracijos leidimus, objektą visuomenei atverti būtų galima per porą metų.

DELFI primena, kad Kirdiejų rūmus savivaldybė išnuomojo bendrovei „Magreira“ (dabar - „Kirdiejų rūmai“) dar 2004 m. Dėl to, kad bendrovė pastate nevykdė veiklos savivaldybė nusprendė sutartį nutraukti ir 2011 m. kovą buvo kreipusis į teismą dėl sutarties nutraukimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)