Verslo centro k29 atriume pristatyti darbai, kuriuos sukūrė „Studio Fuksas“ iš Italijos, „Arrow“ ir „PLH Arkitekter“ iš Danijos, estai „KOKO Architects“ bei „Studio Libeskind“ iš JAV. Taip pat – žymiausi Lietuvos architektai iš „R.Paleko ARCH studija“, „AKG“, „SP Architektų Grupė “, „G. Natkevičius ir partneriai“ ir „Arches“.

Tarptautinį dešiniajame Neries krante iškilsiančio multifunkcinio komplekso k18B konkursą organizuoja Lietuvos architektų sąjunga, Vilniaus miesto savivaldybė ir investicijų valdymo bendrovė „Lords AB Asset Management“.

Pasak organizatorių, tai yra didžiausias ir daugiausiai užsienio ir Lietuvos architektūros žvaigždžių sutraukęs architektūrinis konkursas, kada nors vykęs mūsų šalyje.

Naujasis biurų ir viešbučių kompleksas bus statomas dešiniajame Neries krante, teritorijoje šalia VCUP, prie Konstitucijos prospekto, priešais Baltąjį tiltą. Planuojama, kad jo plotas sudarys apie 19 tūkst. kvadratinių metrų, jame bus įkurta apie 1000 darbo vietų, o viešbutyje bus apie 300 numerių. Į kompleksą ketinama investuoti per 40 mln. eurų.

Ketvirtadienį, balandžio 28 d., konkurso dalyviai pristatys savo darbus vertinimo komisijai, kurioje yra Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos, Kultūros vertybių apsaugos departamento ir „Lords LB Asset Management“ atstovai. Kiekvieno konkurse dalyvaujančio architektų biuro atstovai turės po pusvalandį įtikinti komisiją rinktis jų siūlomą projektą.

Tarptautinio architektūrinio konkurso laimėtojas bus paskelbtas penktadienį, balandžio 29 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)