Žmonių poreikiai kuklėja, be to, užvirtusi nelegalių statybų medžioklė ne vienam ėmė kelti nepasitikėjimą, jei akys krypsta į pajūrį. Uždirbti iš nuomos pajūrio regione, bent jau vasarą, tikrai galima, tačiau, anot L. Juozaičio, tuomet jau reikia imtis trumpalaikės nuomos Palangoje.

Tačiau ten sėkmingai šią verslo dalį valdo „Palangos bobutės“. Tiesa, dabar su moterimis jau darbuojasi ir vyrai.

„Klaipėdoje paprastai žmonės ieško būsto sau, o sostinėje dažniau dairomasi būsto kaip investicijos. Klaipėdoje nėra tos „persūdytos“ nekilnojamojo turto pasiūlos. Vilniuje galima butą nuomoti ir nuoma atsiperka. Pajūrio regione, jei kas ieško būsto, dažniausiai ten ir įsikuria, – sako „Ober-Haus“ Vakarų Lietuvos regiono vadovas. – Net Palangoje žmonės nelinkę investuoti į nuomą kurortiniam sezonui. Tiesiog didelės agentūros, jei neturi prisipirkusios savo turto, viešbutuko, nekonkurencingos su smulkiaisiais verslininkais.

Pas mus Lietuvoje yra unikalus reiškinys – „Palangos bobutės“, viskas joms daug paprasčiau. Pačios bobutės yra agentūros. Turbūt jos vienintelės tokios Europoje“.

L. Juozaitis juokauja, kad apie tas „Palangos bobutes“ nesusimąstė, kol pats nuvyko į Jūrmala ir suprato, kad tik pas mus pajūryje apsiginklavusios plakatais moterys ir vyrai taip ištikimai laukia atvykstančiųjų tiesiog gatvėje.

„Nuvažiavus į Jūrmalą kilo klausimas: o kur bobutės? Kur butą išsinuomot, jei jų nėra“, – anot L. Juozaičio, geriausiu atveju informaciją apie nuomą kaimyninėje šalyje galima rasti tik pamačius užrašus, pakabintus ant balkonų.

Tačiau moterys „nemedžioja“ klientų tiesiog gatvėje.

Didžiosios nekilnojamo turto agentūros, anot „Ober-Haus“ regiono vadovo, renkasi stabilesnį variantą, ilgalaikes perspektyvas, mat trupalaikei nuomai reikia daug žmogiškųjų išteklių.

Taigi didžiosios nekilnojamojo turto nuomos ir pardavimų agentūros nė nemėgina konkuruoti su unikaliomis ir apsukriomis garbaus amžiaus damomis.

L. Juozaitis sako, kad vos įvažiavus į Palangą stovinčios moterys realiai daro didžiulį darbą: jos pasitinka žmones, šiems jau nereikia galvoti, kur nakvos. Po kiekvieno svečio sutvarko būstą ir vėl keliauja prie Palangos įvažiavimo.

Be jų Palanga nė neįsivaizduojama. Moterys net sugeba pasiimti patentą dienai ar dviem ir taip nuo kliento iki kliento aktyviai darbuojasi.

Didžiosios nekilnojamo turto agentūros neturi tiek žmonių, kad jie dar galėtų dirbti ir kambarinėmis, kasdien prižiūrėtų būstus, tad jų klientai – ne vienadieniai svečiai.

Tiesa, jei jau klientai nusprendžia ieškotis būsto arčiau jūros, renkasi labai atsargiai. Prieš kelerius metus prasidėjusi nelegalių statybų medžioklė ne vieną verslininką užspeitė į nepavydėtiną padėtį. Leidimus gavusieji ėmėsi statybų, tačiau, kai išdygo namai, pasirodė tarnybos, kurios ne vieniems metams įšaldo investicijas.

Tad net ir turimi pardavėjų statybų leidimai nėra labai patikimi pirkėjų akimis.

Pasak L. Juozaičio, žmonės dabar nori patogaus nedidelio būsto gyventi, o būstas, skirtas tik ilsėtis, jau senokai tapo atgyvena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)