Joje VšĮ „Versli Lietuva“ alytiškiams pasiūlys 5 stacionarias ir keliolika mobilių darbo vietų, pasitarimų ir konferencijų zonas, poilsio erdvę, renginius, elektroninių ir kitų paslaugų paketą, konsultacijas bei partnerių paslaugas.

„Išties, labai džiugu, kas esame pirmieji ir Alytuje žengtas dar vienas žingsnis tobulėjimo link. Džiaugiamės dar viena galimybe žmonėms galvojantiems apie verslą, jo ateitį. Tikiu, kad iniciatyva paskatins ir parems pirmuosius verslininkų žingsnius, o galbūt padės inovatyviai pažvelgti į jau esamą verslą. Linkiu didžiausios sėkmės“, – atidarymo metu linkėjo Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Pasak atidaryme dalyvavusio Ūkio viceministro Mariaus Skarupsko, ši iniciatyva itin svarbi siekiant prisitaikyti prie besikeičiančių darbo principų. „Dėkojame savivaldybei ir visiems prisidėjusiems prie šio „Spiečiaus“ gimimo. Išties, darbo principai keičiasi, žmonės tampa patys sau vadovais, dirba individualiai. Todėl ši vieta bus puikus paskatinimas ieškoti naujų sąlyčio taškų su bendraminčiais, ieškoti naujų projektų, idėjų. Linkiu, kad tai būtų tikrai naudinga vieta alytiškiams ir regiono žmonėms“, – sakė M. Skarupskas.

Bendradarbystės centras „Spiečius“ yra skirtas jaunoms ir pradedančioms įmonėms bei pagal individualią veiklą dirbantiems asmenims kūrybinių industrijų, elektroninio verslo (nuo el. prekybos iki startuolių) ir socialinio verslo srityse. Taip pat, prioritetas bus skiriamas tikslinių grupių atstovams: jaunimui (18-29 m.), moterims, neįgaliesiems, vyresniems nei 50 m. amžiaus, emigrantams, šeimos verslui. Darbas ir paslaugos bendradarbystės centre bus finansuojamos pagal „Verslumas LT“ priemonę 12 mėnesių.

„Spiečius“ – tai aktyvaus verslo erdvė. „Spiečiaus“ nariai galės bet kada naudotis nemokamo biuro paslaugomis, organizacine įranga (kompiuteriais, spausdintuvais ir kt.), posėdžių zona ir poilsio erdve.

„Mūsų tikslas - kad „Spiečius“ taptų tikru idėjų ir veiklos sambūriu, kuriame žmonės dirbtų, susitiktų, dalintųsi žiniomis ir patirtimi, o jaunas verslas čia nuo pirmųjų dienų būtų statomas ant tvarių ir modernių bėgių. Neabejojame, kad „Spiečius" bus ir visų alytiškių susitikimų bei renginių erdve, esame labai atviri ir asocijuotoms verslo struktūroms ir kitiems interesantams, galėsiantiems rengti renginius ar pristatymus tiek bendradarbystės centro dalyviams, tiek ir platesnėms visuomenės grupėms“, – sako VšĮ „Versli Lietuva“ projektų vadovė Eglė Stebulienė.

VšĮ „Versli Lietuva“ iki metų pabaigos apskričių centruose planuoja atidaryti dar keturis tokius „Spiečius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)