Ministrą Pirmininą domino, kokie darbai jau atlikti, kada planuojama pabaigti Kurhauzo išorės restauraciją. A. Kubilius taip pat teiravosi, ar šio pastato bendrasavininkiai Jackų šeima planuoja tvarkyti jiems priklausančią Kurhauzo dalį bei kokios priemonės paspartintų visos šios kultūros vertybės restauraciją.

„Aš galvojau, kad padaryta bus žymiai mažiau. Tai, kad mes čia esame 19.30 val., o darbai vyksta, rodo, kad tikrai tempai yra dideli“, - apžiūrėjęs Kuruauzą sakė A. Kubilius.

Ministras Pirminkas pabrėžė besidžiaugiąs, jog Vyriausybei pavyko prisidėti prie Palangos mero Š. Vaitkaus iniciatyvos bei prisidėti prie šios kultūros vertybės restauracijos.

„Smagu, kad darbai vyksta. Tikiu, kad jie bus sėkmingai užbaigti. Su meru Š. Vaitkumi daug svarstėme, kaip padaryti, kad ši kurorto žaizda būtų sutvarkyta. Norėtųsi matyti šį istorinį kultūros paminklą ir vieną iš Palangos simbolių per gerus metus atstatytą taip, koks jis buvo iki gaisro“, - sakė A. Kubilius.

Beveik prieš dešimtmetį sudegęs kurorto simbolis atstatomas Palangos miesto savivaldybės iniciatyva. Projektą finansuoja Palangos miesto savivaldybė, Vyriausybė, Kultūros paveldo departamentas. Pastato restauravimo projekto autorė – architektė Laima Šliogerienė, projektą įgyvendina VĮ „Lietuvos paminklai“. P

Pirmojo restauracijos etapo metu dar šiemet bus atstatyta pastato išorė. Šie darbai kainuos 1,8 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)