Norint visu tuo pasirūpinti reikia išties nedaug – užtenka žinoti keletą esminių dalykų, kuriais remdamiesi galėsite būti tikri, kad Jūsų persikraustymas bus sklandus, išvengiant nepageidautinų veiksmų.

Naudokitės profesionalų teikiamomis perkrausymo paslaugomis, kurios užtikrins įvairių dydžių daiktų pervežimą, kuriuos sunkiai įveiksite vieni.

1. Daiktus pakuokite į dėžes su užrašais

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog norint ant kiekvienos dėžės užrašyti kas jose yra prireiks pakankamai nemažai laiko bei pastangų, dėl ko dažnas pasirenka to tiesiog nedaryti ir paprastai sudėti įvairius daiktus į dėžes. Visgi tai yra išties didžiulė klaida, kadangi išpakavimo procese užrašai ant dėžių padeda greičiau surasti reikiamus daiktus bei nepasimesti daiktų gausybėje.

Šie užrašai praverčia, kai tenka visas dėžes iškraustyti, sudėlioti pagal jose esančių daiktų rūšį ar tiesiog išpakuoti jose esančius daiktus – esant užrašams ant dėžių nebereikia kiekvienos iš jų pradaryti, norint sužinoti, kas yra įdėta viduje.

Tad nepatingėkite bei skirkite laiko užrašams ant dėžių – jų teikiama nauda bus didesnė nei galite įsivaizduoti. Perkraustymas taps tvarkingu ir greitu procesu.

2. Dūžtantiems daiktams pakuoti naudokite burbulinį popierių

Naudokite pakavimo medžiagas, burbulinis popierius yra neįkainojamas jei kalbame apie įvairių dūžtančių daiktų pervežimą iš vienos vietos į kitą. Jis ypač efektyvus, norint apsaugoti tokius daiktus nuo visko – pradedant mažiausiomis vibracijomis ir baigiant stipriais tiesioginiais kontaktais su kitais daiktais.

Būtinai pakuokite stiklinius bei lengvai dūžtančius daiktus taip pat baldų kampus, kurie gali nuskilti benešant pro duris. Jeigu Jūsų daiktų pervežimo metu atsitiks nenumatytų aplinkybių – dūžtantys daiktai neturėtų sunkiai nukentėti ir sveiki pasiekti numatytą galutinį kelionės tikslą.

3. Naudokite rankšluosčius kaip apsauginę priemonę

Perkraustymo darbai yra unikalūs tuo, jog norint užtikrinti jų kokybę įvairios specializuotos priemonės ne visuomet yra būtinos – kartais užtenka ir įprastų kasdieninio naudojimo reikmenų. Puikus to pavyzdys – rankšluosčių, kaip apsauginės priemonės naudojimas, norint apsaugoti įvairius pakuojamus daiktus.

Viskas paprasta – tiesiog sudėję vienokius ar kitokius daiktus į dėžes juos apjuoskite turimais rankšluosčiais. Tai sumažins tokių daiktų judėjimo galimybę bei tarpus tarp jų užpildys minkšta medžiaga, kuri visapusiškai padės norint apsaugoti daiktus nuo sudužimo.

4. Pasidarykite rankenas dėžėse

Perkraustydami daiktus susiduriame su iš pirmo žvilgsnio nedidele problema – dėžių nešimas tikrai nėra ypač patogus. Ir ši problema tampa tik dar opesne, jei kalbėsime apie dėžes, į kurias sukrautų daiktų svoris yra išties didelis – tokias dėžes panešti gali ne kiekvienas. Džiugu bent dėl to, jog šioje situacijoje yra išeitis – tai rankenos dėžėse, kur kas palengvinančios jų pernešimą iš taško A į tašką B!

Tokias rankenas dėžėse padaryti yra ypač paprasta – tereikia jų šonuose iškirpti ar išpjauti nedideles skyles, į kurias tilptų žmogaus ranka. Tokiu būdu, įkišant delnus į šias ertmes, dėžes pernešti bus daug lengviau bei patogiau nei bet kada iki tol!

5. Nufotografuokite elektronikos įrenginių laidus prieš juos iš jų ištraukdami

Nufotografuoti elektronikos įrenginių laidus prieš juos ištraukiant yra ne tiek svarbu pačiam persikraustymo procesui, kiek norint išvengti papildomų bereikalingų keblumų po jo. Tai prisiminti yra ypač svarbu – laidų fotografijos Jums ypač padės kai norėsite elektronikos įrenginius sujungti juos jau pergabenę į naują gyvenamąją vietą.

Kitu atveju tektų praleisti ne vieną valandą, skaitant instrukcijas bei ieškant nurodymų konkrečių laidų sujungimui – o viso to išvengti Jūs tikrai norite, nebent turite galybę laisvo laiko, kas suaugusiųjų tarpe yra išties retas reiškinys.

6. Drabužius palikite ant pakabų

Įsikalkite į galvą, jog drabužių nuo pakabų persikraustant nukabinėti tikrai nereikia – tai būtų visiškai bevertis poelgis, paprasčiausiai sugaišiantis pakankamai nemažai jūsų laiko. Tiesiog – drabužius pervežti juos laikant ant pakabų yra visapusiškai naudingiau.

Likdami ant pakabų Jūsų drabužiai nesiglamžys. Juos taip pat bus išties paprasta pervežti – vietų, ant kurių būtų galima pakabinti pakabas įvairiuose automobiliuose yra tiesiog apstu. Tik turėkite galvoje, jog pervežant drabužius ant pakabų vertėtų juos apgobti plastikine plėvele ar maišu – tai padės apsaugoti drabužius nuo išsipurvinimo, susiglamžymo bei kitų kelyje lauksiančių pavojų.

7. Nepamirškite pakavimo plėvelės

Pakavimo plėvelė yra persikraustymo darbuose svarbiausias akcentas. Jos niekad nebus per daug, todėl tuo reikėtų vadovautis planuojant daiktų pervežimą iš vienos vietos į kitą.

Viskas paprasta – pakavimo plėvele naudotis yra ypač lengva, o jos efektyvumas yra išties didelis. Ji padeda tvarkingai bei efektyviai supakuoti įvairius daiktus, užtikrinant ne tik jų stabilumą, bet ir saugumą kelionės metu.