Turniškėse parduodamas ne vienas butas. Daugelis jų buvo ar tebėra 2009 m. privatizuotos Turniškes prižiūrėjusios bendrovės „Tukompa“ nuosavybė.

Kainos įvairios. Brangiausias šiuo metu parduodamas būstas Turniškėse – 105 kvadratinių metrų apartamentai. Už vieną „kvadratą“ prašoma kolosalios sumos – 10 tūkst. Lt. Taigi šis pirkinys įvertintas net 1,05 mln. Lt.

Bet ne viskas taip brangu. Name, kuris yra vos už šimto metrų nuo įvažiavimo į prezidentės ir premjero rezidencijų teritoriją, parduodamas šiuo metu pigiausias būstas Turniškėse. Už maždaug 71 kvadratinio metro ploto butą prašoma 340 tūkst. Lt (4,78 tūkst. Lt už kv. m). Beje, šis butas neseniai atpigo. Skelbimuose nurodoma, kad jo kaina, palyginti su gegužę paskelbta pirmine suma, sumažinta 5 proc.

DELFI žurnalistui, prisistačiusiam potencialiu pirkėju, pavyko susisiekti su šį butą parduodančiu vyriškiu. Jis tikino, kad Turniškėms neįprasta kaina jokių paslėptų „kabliukų“ neturi – esą butas nebrangus dėl dalinės apdailos ir dėl to, kad yra cokoliniame aukšte.

„Baigtas tas namas renovuoti neseniai. Ten dalinė apdaila, apdailą reikia pasidaryt, - kalbėjo pardavėjas. - Yra iš vienos pusės pirmas, iš kitos – cokolinis aukštas. Ten toks šlaitas yra. Vienoje pusėje turi terasėlę, o kitoje pusėje – pusiau cokolinis aukštas. Jeigu aukštesniame aukšte – brangesni.“

Jis taip pat patvirtino, kad būstas anksčiau priklausė „Tukompai“.

„Kažada buvo „Tukompos“, - atviravo pašnekovas.

Vyriškis nurodė tame pačiame name parduodantis dar du butus. Už pirmajame aukšte esantį erdvų 90 kv. m butą pirkėjui tektų pakloti apie 780 tūkst. Lt, o už 76 kv. m butą to paties namo mansardoje prašoma 570 tūkst. Lt. Šių dviejų butų kainos taip pat neseniai sumažintos.

Ir tai ne vieninteliai pingantys būstai Turniškėse. Daugiau nei 11 proc. krito dar vienų apartamentų kaina. Tiesa, čia už 2 kambarių, 66,4 kv. m butą prašoma beveik pusės milijono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)