Negirdėjote? Nieko nuostabaus, nes žiniasklaida apie tai beveik nerašė.

Klausiate kodėl tokia svarbi informacija nepasiekė jūsų akių? Galbūt dėl to, kad už žaislų įvežimą buvo atsakingi „Maxima“ ir kiti prekybos centrai, kurių reklamų nepasigendame žiniasklaidoje? Galbūt.

O kiek dar žinotinos informacijos nėra paskleista, nes teoriškai tiesos ar visuomeninės svarbos interesą užgožia kiti, ne tokie kilnūs? Kodėl žurnalistai – pirmiausia būdami tiesiog žmonės – kartais marina sąžinės balsą? Vardan ko?

Žurnalistų dienų „LeŽuDi“ proga Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studentai kelia šiuos klausimus viešumon ir kviečia ieškoti atsakymų kartu, sakoma organizatorių pranešime spaudai.

Gegužės 6 dieną Komunikacijos fakulteto Spaudos teatro auditorijoje 17:30 val. vyks konferencija „7 keliai į žiniasklaidos mirtį“. Tie keliai – tai puikybė, apsirijimas, pavydas, kerštas, geismas ir tingumas, kurių įtakon patekę žiniasklaidoje dirbantys asmenys, manome, neišvengiama sukurs visuomenei žalingą produktą. To išvengti padės pakviesti tiek žiniasklaidos, tiek psichologijos, tiek sielovados ekspertai.

Konferencijoje pranešimą skaitys Vilniaus universiteto kapelionas dr. Vidmantas Šimkūnas – jis supažindins su krikščioniškąja ydų samprata bei aptars, kaip jos reiškiasi visuomenėje. Komunikacijos fakulteto dekanas prof. dr. Andrius Vaišnys kalbės, kokias nepataisomas klaidas, vedami minėtųjų nedorybių, praeityje yra padarę žurnalistai, o Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos patarėjas Deividas Velkas pasidalins įžvalgomis apie šių dienų žiniasklaidą bei paklaus, ar tiesa – tik dar viena nuomonė?

Vienintelė konferencijos viešnia Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedros vedėja habilituota daktarė, profesorė Danutė Gailienė pasidalins pavyzdžiais, kai žiniasklaida žmones ir nuodija, ir gydo.

Pranešimą taip pat skaitys Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos narys, filosofas, Gaudija-vedanta-daršanos dėstytojas Saulius Dagys. Jis susirinkusiems padės suvokti tokių ydų egzistavimą mumyse bei kaip jas pakeisti gerosiomis savybėmis. Konferenciją uždarys vos keliams mėnesiams į Lietuvą iš Pietų Korėjos sugrįžęs dzen budizmo vienuolis Kęstutis Marčiūlynas (Bo Haeng Sunim). Jis pasidalins įžvalgomis apie dzen budizmą ir žiniasklaidą pranešime „Priežasties ir pasekmės dėsnis“.

Daugiau informacijos „Facebook“ puslapiuose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)