Ar esate girdėję teiginių apie nupirktą žurnalistiką? O apie šališką žurnalistiką? Kad žurnalistai pasipūtę, susireikšminę? Gal patys žurnalistus vadinate žurnaliūgomis? Ar tie įvaizdžiai nesikerta su tuo, kokią žiniasklaidą norėtumėme matyti? Į šiuos ir kitus klausimus bandysime atsakyti kartu su žiniasklaidos ekspertais ir akademikais konferencijoje-diskusijoje „7 keliai į žiniasklaidos mirtį“. Jos metu bus aiškinamasi, kas žiniasklaidai trukdo informuoti visuomenę apie svarbius įvykius. Renginys vyks šiandien, 17 val. 30 min. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete (VU KF) Spaudos teatro aud.

Ketvirtadienį nuo 9 val. Komunikacijos fakultete rengiama konferencija „Interaction of Media and Politics in the Baltic States“. Mokslininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos universitetų nagrinės žiniasklaidos politikos, propagandos, informacinių karų, politikos komunikacijos ir tiriamosios žurnalistikos problemas.
Spaudos atgavimo ir laisvės dieną užbaigsime 17 val. – „leŽuDi‘15“ apdovanojimų ir atidarymo šventėje Signatarų namuose. Jos metu žurnalistams bus įteiktos Vinco Kudirkos, Vytauto Gedgaudo, Mato Šalčiaus vardinės premijos.

Trečiosios dienos svarbiausias įvykis – paskaita „Ant svarstyklių: kultūros žiniasklaida“. Ar su kultūra susijusi naujiena gali tapti dienos aktualija? Koks kultūrinės žiniasklaidos vaidmuo skubančiame ir antraštėmis gyvenančiame vartotojų pasaulyje? Apie šio žurnalistinio žanro specifiką, ypatybes ir konkurencingumą paskaitos metu kalbėsime su jaunais, tačiau savo braižą ir veiklos kryptį jau turinčiais ir atpažįstamais kultūros žurnalistais: Ieva Rekštyte, Raminta Jonykaite ir Karoliu Vyšniausku.

Penktadienio vakarą Žurnalistų dienų dalyviai galės pasverti savo žinias: laiką leisime bare „V4Vilnius“, kuriame 16 val. įvyks aktoriaus Mariaus Repšio vedamas protmūšis.

Šeštadienio popietę Žurnalistikos instituto vidiniame kiemelyje vyks „leŽuDi‘15“ uždarymas. Senajame instituto kiemelyje laukiami visi – buvę ir esami šventės organizatoriai, studentai bei žurnalistikai neabejingi žiniasklaidos atstovai. Šventės metu tradiciškai bus įteikiami apdovanojimai už geriausias žurnalistikos studentų profesines praktikas, apdovanoti rašinių bei fotografijų konkurso dalyviai. Švęsime kartu su grupe ir „Made in 234“, tad laukia ilgas, pašnekesių ir muzikos ritmų kupinas vakaras.

Stok ant svarstyklių ir sužinok, kiek sveria žiniasklaida!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją