Tai BNS ketvirtadienį patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūra.

„Ji viena įtariamoji. Patvirtinu, kad įteikti įtarimai“, - BNS sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė. Pasak prokurorės, įtarimai pareikšti dėl galimo dokumentų klastojimo, turto iššvaistymo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir turtinės prievolės sumokėti valstybei mokesčius išvengimo.

A. Gališanskytė patvirtino, kad L.Blaževičiūtei paskirta kardomoji priemonė, tačiau neįvardijo, kokia. „Taip, kardomoji priemonė paskirta, bet daugiau komentarų šia tema nebus“, - BNS sakė A. Gališanskytė.

TV3 televizijos vadovė L. Blaževičiūtė DELFI teigė, kad kol vyksta ikiteisminis tyrimas, ji situacijos komentuoti negalinti.

„Tele-3“ atmeta įtarimus

Ketvirtadienio vakarą bendrovė „Tele-3“ pranešė sulaukusi žinių, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio skyrius ketina pareikšti bendrovės vadovybei kaltinimus mokesčių nemokėjimu.

„Tele-3“ pranešė, kad STT ją įtaria neteisėtai sumokėjus bendrovės konsultantui už atliktus darbus 29 040 litų bei vengus sumokėti valstybei 12 327 litų mokesčių. „Tele-3“ šiuos įtarimus vertina kaip visiškai nepagrįstus ir tvirtina esanti pasirengusi tai įrodyti.

„Esame labai nustebinti tokiais niekuo nepagrįstais įtarimais. Kol kas oficialiai mums nebuvo pateikta jokių kaltinimų, tačiau esame pasiruošę atremti bet kurį įtarimą, nes visuomet dirbome ir dirbame tik teisėtai. Turime parengę visus reikalingus dokumentus, kurie įrodo šių įtarimų absurdiškumą ir juos pateiksime tiek STT, tiek kitoms institucijoms“, - pranešime cituojama „Tele-3“ komunikacijos vadovė Vaida Vincevičiūtė.

Pranešime tvirtinama, kad atlygis, kuris konsultantui buvo sumokėtas už suteiktas paslaugas atstovaujant įmonės interesus, yra teisėtas ir jo paties buvo deklaruotas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK). Visi mokėjimai buvo atlikti bankiniais pavedimais.

„Tele-3“ taip pat skelbia atmetanti bet kokius įtarimus dėl vengimo mokėti mokesčius. Anot pranešimo, šiems įtarimams pagrįsti STT pareigūnai negali pateikti nė vieno fakto ar dokumento.

DELFI primena, kad Panevėžio prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai praėjusių metų balandį atliko dokumentų poėmį TV3 televizijos būstinėje. TV3 tuomet tai įvertino „kaip spaudimo bei asmeninio keršto televizijai už kai kurias laidas priemonę“.

TV3 konsultavo A. Romanovskis

Nuo 2009 m. bendrovei „Tele 3“ lobisto pareigas teikė Andrius Romanovskis. „Aš žinojau, kad prieš TV3 pusę metų vykdomas tyrimas, bet man jokie įtarimai nebuvo pareikšti. Aš nežinau, ar su tuo galiu būti susijęs“, - DELFI sakė A. Romanovskis. Jis aiškino iš bendrovės gavęs gerokai didesnį atlyginimą nei minima suma, jį esą tikrino ir jokių finansinių pažeidimų nerado įvairios institucijos.

A. Romanovskio teigimu, su juo bendrauja ir nori susitikti STT, tačiau jis nežino, dėl kurios bylos. Su „Tele-3“ susijusioje byloje lobistas sakė nė karto nebuvęs apklaustas.

A. Romanovskis yra įtariamuoju Panevėžio apygardos prokuratūros tiriamoje byloje. Joje lobistas įtariamas politiko Vito Matuzo papirkimu ir padėjimu piktnaudžiauti.

Aiškina sumokantys daugiausia mokesčių iš žiniasklaidos priemonių

„Esame daugiausiai mokesčių valstybei sumokanti žiniasklaidos kompanija Lietuvoje. Mūsų veikla paremta griežta veiklos kontrole. Esame visiškai ramūs dėl savo veiklos skaidrumo ir teisėtumo, todėl įrodysime, kad bet kuris iš šių įtarimų yra absoliuti netiesa“, - sako V. Vincevičiūtė.

„Tele-3 vadovybė Lietuvoje dirba puikiai, todėl esu tikras, kad ji lengvai įrodys, jog šie įtarimai yra klaidingi. Tačiau mums, kaip tarptautinei kompanijai, nerimą kelia tai, kad apskritai sulaukėme tokių įtarimų. Esame Švedijos žiniasklaidos grupė ir tikime, kad Lietuvoje, kurioje jau ilgą laiką sėkmingai plėtojame verslą, suprantama, kad laisva žiniasklaida yra atviros ir demokratiškos visuomenės pagrindas”, - sako Marek Singer, UAB „TELE-3“ valdybos pirmininkas bei „Modern Times Group“ vykdantysis viceprezidentas Centrinėse Europos šalyse.

„Tele-3“ priklauso tarptautiniam žiniasklaidos koncernui „Modern Times Group“. Lietuvoje bendrovė „TELE-3“ yra daugiausiai mokesčių sumokanti žiniasklaidos įmonė. 2012 m. į valstybės biudžetą ji sumokėjo 15,9 mln. litų mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (358)