„Taip, jie į teismą kreipėsi lapkričio pabaigoje dėl LRTK sprendimo galiojimo panaikinimo. Jie taip pat paprašė teismo taikyti užtikrinimo priemones – sustabdyti šio sprendimo galiojimą, iki kol teismas išnagrinės ginčą“, – DELFI sakė LRTK teisininkas Viktoras Popandopula.

Vilniaus apygardos administracinis teismas LRTK sprendimo nesustabdė, dėl to BMA su atskiruoju skundu kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą. Minėtas skundas bus nagrinėjamas šią savaitę.

„Jei Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atskirąjį skundą patenkins, tai reikš, kad PBK galės transliuoti programą iš Maskvos iki įsigalios teismo sprendimas“, – aiškino V. Popandopula.

Pasak teisininko, LRTK sprendimas nebuvo sankcija – sankciją taikė atitinka Latvijos taryba. „Mūsų sprendimas buvo skirtas apginti savo informacinę erdvę nuo piktybiškos kryptingos informacijos“, – sakė V. Popandopula.

Draudimas PBK retransliuoti rusišką produkciją turėtų baigtis sausio 14-tą dieną.

DELFI primena, kad PBK parodė laidą „Žmogus ir įstatymas“, kurioje niekino Sausio 13-osios kovotojus. LRTK teigimu, laidoje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Įsiplieskus šiam skandalui, Jolanta Butkevičienė nusprendė atsistatydinti iš PBK kanalą valdančios bendrovės „BMA LT“ generalinės direktorės pareigų.

Po LRTK sprendimo laikinai stabdyti rusiškos kanalo produkcijos retransliavimą, Vilniaus apygardos administracinis teismas trims mėnesiams sustabdė PBK retransliavimą Lietuvos teritorijoje.

Šiuo metu PBK televizija transliuoja tik europietišką produkciją ir perka naują produkciją Lietuvos rinkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)