LRTK, skatindama kultūros vertybių puoselėjimą, populiarinimą, kultūros ir laidų vaikams kūrimą, ketvirtą kartą surengė Geriausių metų laidų konkursą, kuris šiemet gavo „Pragiedrulių“ pavadinimą.

Anksčiau LRTK rinko tik geriausias televizijos kultūros laidas, o šiemet konkursas buvo praplėstas – įtrauktos radijo kultūros laidos ir televizijos ir radijo laidos, skirtos vaikams.

2002 metais pirmą kartą suorganizuotam Geriausių laidų konkursui buvo pateiktos 23 laidos, po metų – 18 laidų, o 2004 metais – 20 laidų „pretendenčių“.

Akivaizdu, kad po ilgos pertraukos kultūros puoselėtojai ir kultūrinių laidų kūrėjai įgavo antrąjį kvėpavimą, nes šiemetiniam konkursui buvo pateiktos net 54 laidos: 36 TV kultūros laidos, 8 radijo kultūros laidos, 7 TV laidos vaikams ir 3 radijo laidos vaikams.

LRT komisijos narė Janė Narvilienė, sveikindama nugalėtojus, ragino nenusiminti šiemet konkurso nelaimėjusiems ir toliau kurti kultūros vertybes puoselėjančias laidas.

Simbolines „Pragiedrulių“ statulėles šiemet laimėjo:

- Geriausia 2005 metų nacionalinės televizijos kultūros laida – „Laiko ženklai“ (Lietuvos televizija);

- Geriausia 2005 metų regioninės televizijos kultūros laida – „Vandens kelias, kurio nebuvo“ (Šiaulių regiono televizija „S plius“);

- Geriausia 2005 metų nacionalinio radijo stoties kultūros laida - „Kultūra ir religija“ (Lietuvos radijas);

- Geriausia 2005 metų regioninės radijo stoties kultūros laida - „99 istorijos apie Klaipėdą“ („Vox Maris“);

- Geriausia 2005 metų televizijos laida vaikams - „Gustavo enciklopedija“ (Lietuvos televizija);

- Geriausia 2005 metų radijo laida vaikams - „Tauškučių skrynelė“ (Alytaus radijas „FM99“);

- Geriausia 2005 metų kultūros švietimo informacinė laida - „Tas džiazuojantis pasaulis“ (TV1);

- Geriausia 2005 metų kultūros švietimo analitinė laida - „Amžių šešėliuose“ (LTV2);

- Apdovanojimas už autentiškų papročių dokumentavimą skirtas laidai „Velykų nakties tradicija“ (Kelmės kabelinė televizija);

- Už aktualų kultūros žinių reportažą „Šešiakampė bažnyčia“ apdovanota LNK reporterė Geda Kumžienė;

- Už televizijos vaidmenį telkiant bendruomenę apdovanota Kelmės kabelinė televizija už laidą „Kunigaikščio Vykinto kelias“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją