Lietuva užsiima daugiausia niekuo kitu, kaip informacinės erdvės cenzūravimu, įskaitant ir internetą. Tai toks naujas žodžio laisvės supratimas“, - ketvirtadienį žurnalistams Maskvoje sakė URM atstovė Marija Zacharova.

Trims mėnesiams sustabdyti „RTR Planeta“ retransliacijas Lietuvoje komisija nusprendė dėl šioje televizijoje nuskambėjusių Rusijos politiko Vladimio Žirinovskio pasisakymų, kurie buvo įvertinti kaip karo, nesantaikos ir tautinės neapykantos kurstymas.

Šis sprendimas įsigalios pirmadienį ir galios iki vasario 21 dienos. Draudimas retransliuoti „RTR planeta“ taikomas visiems Lietuvos transliuotojams, įskaitant ir internetines televizijas.

„Faktiškai Vilniaus institucijos, visada pasisakančios už nuomonės raiškos laisvę, daugiausia verčia Rusijos žiniasklaidą vykdyti cenzūrą. Kokiu būdu galima iš tiesioginio eterio išimti nuomonę žmogaus, kuris išsako savo asmeninį požiūrį, nesuprantama“, - sakė M. Zacharova.

Lietuva ir anksčiau taikė sprendimus riboti rusiškų kanalų transliacijas šalyje.

Kritikai teigia, kad su Rusijos propaganda negalima kovoti draudimais ar cenzūra, nes propagandą apibrėžti sudėtinga, ir tai gali kirstis su vakarietiška žodžio laisvės samprata.

Draudimus palaikantys analitikai sako, kad Maskva yra daug investavusi į propagandą, ji yra paveiki ir gali mobilizuoti valstybe nepasitikinčias, nostalgiją sovietmečiui jaučiančias tautines mažumas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1685)