Vilniaus gyventojai piktinasi, kad net ir nesinaudodami laidinio radijo paslaugomis jie priversti už jas mokėti, arba privalo sumokėti paslaugų nutraukimo mokestį, nors šių paslaugų niekada negavo.

Vilniaus Antakalnio mikrorajono gyventojas pasakojo, kad nusipirkęs šiame rajone butą po mėnesio gavo UAB „Antakalnio ūkis" komunalinę sąskaitą, kurioje buvo įrašytas ir nedidelis mokestis už laidinio radijo paslaugas, nors jis esą net nežinojo apie tokio radijo egzistavimą.

Pasak vyriškio, kelis kartus jis šias sąskaitas apmokėjo, tačiau vėliau nusprendė nemokėti už orą ir parašė laišką VšĮ „Teleradijo kompanija Hansa" su prašymu nutraukti neva paslaugų teikimą motyvuodamas, kad neturi su jais sudaręs jokios sutarties ir tokio mokesčio jie negali imti, juolab kad ir realios paslaugos jis negauna.

Tačiau minėtos įstaigos darbuotojai jam atrašė ir tikino, kad apmokėdamas jų pateiktas sąskaitas jis neva išreiškė norą sudaryti su jais sutartį, tad dabar jeigu nori nutraukti paslaugos gavimą, jis esą turįs dar sumokėti ir jos nutraukimo mokestį.

Kaip aiškino Ryšių reguliavimo tarnybos atstovė spaudai Rasa Karalienė, pagal mūsų krašte galiojantį Civilinį kodeksą paslaugos paprastai teikiamos sudarius atitinkamą sutartį dėl paslaugų teikimo. Esą šiose sutartyse turi būti numatyti susitarimai, sąlygos bei kainos tarp laidinio radijo paslaugų teikėjo ir gavėjo.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija teigia, kad jei abonentinės sutartys dėl laidinio radijo paslaugų nėra sudarytos, VšĮ „Teleradijo kompanija „Hansa“ neturi teisės nei tiesiogiai, nei per tarpininkus reikalauti, o vartotojas neprivalo mokėti nei abonentinio mokesčio už paslaugas, nei paslaugos atjungimo ar atsisakymo mokesčio, nei jokių kitų su šia paslauga susijusių mokesčių, dėl kurių nebuvo sutarta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)