Kitą savaitę ji žada svarstyti, ar imtis tolesnių žingsnių, kad rusiškų kanalų „RTR Planeta“ ir „TVCI“ transliacijos Lietuvoje būtų apribotos.

„Pažeidimai nustatyti, išvados surašytos, dabar mūsų komisija turėtų susipažinti su išvadomis ir, jeigu jos bus patvirtintos, prasideda tolesnės procedūros“, – BNS sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

LRTK teigia gegužės 31 dienos „RTR Planeta“ laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ ir birželio 10 dienos „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“ nustačiusi karo ir neapykantos kurstymą.


Per „RTR planetą“ laidą Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis, be kitų dalykų, sakė: „Reikia iškelti ultimatumą Baltijos valstybėms, kad atitrauktų visą NATO kariuomenę 300 kilometrų nuo Rusijos sienų, neatitrauksite – mes imsimės tam tikrų priemonių“.


Laidos vedėjui paklausus, kokių, V. Žirinovskis atsakė: „O jie vėliau pamatys. Ryte, naktį atskris kažkokie lėktuvai.“


Rusijos parlamentaras dalyvavo ir „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“. Ten jis kalbėjo apie Ukrainos, nuo Moldovos atskirtos Padniestrės srities okupaciją.


Lietuvos radijo ir televizijos komisija teigia, kad jos išvadas dėl šiose laidose kurstyto karo ir neapykantos patvirtino ir Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas.


Lietuva pradėjo riboti rusiškų kanalų transliacijas nuo 2014-ųjų, kai Rusija aneksavo Krymą ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (392)