DELFI primena, kad dėl skleidžiamos propagandos ir dezinformacijos RTK nusprendė įpareigoti retransliuotojus „RTR Planeta“ kanalą perkelti į mokamų kanalų paketą praėjusį gruodį. Analogišką sprendimą dėl „NTV Mir“ priėmė šių metų gegužę.

Mokamuose kanalų paketuose šie kanalai turėjo būti rodomi 12 mėnesių.

Tačiau šiam terminui nepasibaigus be jokių paaiškinimų birželio 22 d. RTK atsisakė tokių įpareigojimų – tiesiog panaikino sprendimų punktus dėl kanalų perkėlimą į mokamus paketus.

RTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas miglotai aiškino, kodėl pirmiausia priimtas sprendimas kanalus perkelti į mokamus paketus, o vėliau priimtas priešingas sprendimas.

„Manome, kad reikėtų taikyti ES direktyvose numatytas procedūras, tokias, kurias mes taikėme ir pernai ir užpernai. Kuomet ES Teisės departamentas pripažino, kad tie sprendimai atitinka ES teisę, todėl manome, kad ir tokiais atvejais mes procedūras taikysime.

Dar kartą perklausus, kodėl pirmiau reikėjo perkelti kanalus į mokamus paketus, o nesulaukus dvylikos mėnesių priimti priešingą sprendimą, pirmininkas sakė:

„Mes savo darbe vadovaujamės Lietuvos įstatymais. Šios nuostatos mūsų įstatyme, taikant tokius sprendimus, reikalavimų į tas procedūras nėra numatyta“.

Beveik prieš mėnesį mokamų televizijų retransliuotojų atstovai patvirtino, kad bendrovė „BMA LT“ atstovai nustatė 3,5 Eur kainą už mokamą rusiškų kanalų paketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)