Naujajame sezone LTV savo žiūrovams siūlo šešias naujas lietuvių autorių parengtas laidas. Kartu su jau matytomis, žiūrovų pamėgtomis, tačiau kokybiškai šį sezoną atsinaujinusiomis laidomis, Lietuvos televizija iš viso savo žiūrovams pristato net 44 projektus.

Žiūrovus, kurie bijo ar skeptiškai vertina naujoves televizijos eteryje galima nuraminti, kadangi naujas idėjas minėtose šešiose naujose LTV laidose pristato ne nauji, bet žiūrovams pažįstami ir jau įvertinti televizijos pasaulio žmonės.

Pirmadieniais 19.40 val. naujoje laidoje “Žmonės kaip žmonės” su LTV žiūrovais sveikinsis į TV ekraną grįžtanti Gabija Vitkevičiūtė.

Anksčiau vedusi ir prodiusavusi LTV laidą “Labas rytas”, vėliau redagavusi LTV laidą “Moterys ir vyrai”, šį kartą G.Vitkevičiūtė žiūrovams pasakos apie žymius arba itin įdomius praeities bei nūdienos žmones, jų santykius, veiklą ir gyvenimą.

„Žmonės kaip žmonės“ – tai lengva ir intriguojanti publicistika apie ryškiausias meno, mokslo, kultūros, sporto, politikos bei kitų sričių asmenybes. Laidoje taip pat bus pasakojimų apie niekam nežinomus kaimų ir miestelių keistuolius, originaliai ir „kitaip“ gyvenančius žmones, jų filosofiją ir pasaulėžiūrą. Žiūrovų laukia ir įdomūs susitikimai su naujos kartos personomis - jaunais, veržliais, talentingais, puikiai besijaučiančiais naujojoje Europoje verslininkais, menininkais, mokslo ar kultūros atstovais.

Laidos metu bus į ką akis paganyti ir mados vėjų besivaikantiems, mat laidos vedėją rengs stilistas Juozas Statkevičius.

Antroji naujiena LTV eteryje laida “Arti toli” – trečiadieniais nuo 19.40 val. Šviečiamąją publicistinę laidą apie pasaulio kultūras ir papročius, įdomius europiečius, taip pat apie lietuvius Europoje rengs po pasaulį išsibarstę LTV profesionalai: Olandijoje gyvenanti Ieva Kašauskaitė, nuolat tarp Vilniaus ir Londono skraidanti Beata Nicholson ir Briuselyje reziduojantis Linas Balsys.

Laidos autoriai įsitikinę, kad nors pasaulis tampa vis labiau kosmopolitiškas, jame nebelieka sienų, rasinių, socialinių ir kultūrinių skirtumų, kiekviena tauta turi savitų, nežinomų dalykų, tradicijų, o egzotikos nereikia ieškoti toli – senojoje Europoje ar net kaimyninėse šalyse galima rasti netikėčiausių herojų ir stulbinančių visuomeninių reiškinių.

Penktadieniais LTV žiūrovų laukia net dvi naujienos: nuo 18.45 val. diskusijų laida “Gyvenimas yra gražus”, o nuo 19.40 val. - “Geras ūpas”.

“Gyvenimas yra gražus” – tai TV laidų vedėjos patirties turinčios aktorės Adrijos Čepaitės pokalbių laida. Joje bus netradiciškai diskutuojama apie amžinas temas: šeimą, turtus, meilę, draugystę, politiką, priklausomybę, paranormalius reiškinius, reklamą, popsą, darbą, karjerą, jaunystę, senatvę ar ligas.

Pagrindinė laidos idėja – atskleisti kasdienybę kaip įdomų, spalvingą reiškinį, parodant ją skirtingais pjūviais ir kampais, siekiant atskleisti egzistuojantį nuomonių ir požiūrių pliuralizmą, parodant, kad nėra vienos tiesos.

Laidos “Gyvenimas yra gražus” filmavimų metu į studiją susirinksianti auditorija bus tarsi sumažintas Lietuvos modelis, kadangi ji bus atrenkama, remiantis sociologiniais atrankos kriterijais (lyties, amžiaus, tautybės, darbo/nedarbo, kaimo/miesto). Laidos metu vyks balsavimas konkrečiu klausimu, o rezultatai bus skelbiami ekrano apačioje, tokiu būdu bus atspindima bendra visuomenės nuomonė viena ar kita laidos tema.

Darbo savaitę LTV eteryje užbaigs smagios ir trankios liaudiškos vakaronės “Geras ūpas” su žiūrovams puikiai pažįstamais Loreta Mukaite ir Stanislovu Kavaliausku.

Kiekvienoje laidoje rungsis du miestai ar miesteliai, kuriems atstovaus po 3-4 muzikinius kolektyvus. Beveik dviejų valandų trukmės laidoje kaskart nuskambės apie 20 kūrinių. Kolektyvai privalės atlikti ir tam tikras muzikines užduotis, kurias vertins žiūrovai, balsuodami telefonu ir rinkdami laidos nugalėtoją.

Žiūrovai prie TV ekranų turės galimybę linksmai pasėdėti namuose, šeimos ar draugų rate „sirgti“ už savo kraštą ir pasijausti renginio dalyviu. Specialiai žiūrovams bus leidžiami kai kurių populiarių dainų tekstai subtitrais kaip karaokė. Laidos dekoracija ir struktūra suteiks galimybę dalyviams ir žiūrovams pasijusti lyg modernioje karčemoje.

Dvi naujos laidos LTV eteryje ir šeštadieniais: nuo 13.30 – tiesioginė laida “Kultūra”, o nuo 18.45 – pramoginė, o tuo pačiu ir šviečiamoji laida “Asistentas vienai dienai”.

Naujasis televizijos žurnalas “Kultūra” žada kreipti dėmesį į įvairiausias kultūrines apraiškas šalies gyvenime – tai ir akademinė kultūra, ir subkultūra, ir pagaliau, praktiniai patarimai – kur ir kodėl verta nueiti, kodėl verta vieną ar kitą knygą pirkti ir skaityti, kokį renginį, spektaklį, filmą ar parodą būtina pamatyti savaitgalį.

Žiūrovų laukia ir kultūriniai reportažai iš užsienio, įdomiausi įvykiai, tendencijos, pokalbiai su Lietuvoje viešinčiais užsieniečiais bei sugrįžusiais iš gastrolių mūsų menininkais.

Laidos “Kultūra” vedėjas – žurnalistas Žilvinas Pekarskas, puikiai pažįstamas Lietuvos radijo klausytojams. Rengėjai meno ir kultūros pasaulyje ne nauji žmonės: laidą prodiusuos kino ekspertė Lolita Sutkaitienė, atskiras rubrikas rengs muzikologas Darius Užkuraitis, rašytojas Aidas Puklevičius, žurnalistės Margarita Alper ir Aistė Mažutytė.

Naujų įspūdžių ir pramogų ištroškusius žiūrovus šeštadienio pavakare Lietuvos televizija kviečia įsijungti naują laidą “Asistentas vienai dienai” ir kartu su laidos vedėja Liepa Kiauleikyte kaskart dirbti vis naujam skirtingam “bosui” – laidos herojui.

Šis projektas – tai naujas reiškinys Lietuvos televizijoje. Laidos formatą galima vadinti sparčiai populiarėjančiu „realios dokumentikos“ vardu – veiksmas neatkuriamas, o fiksuojamas net trimis kameromis realiu metu, realioje aplinkoje – kūrybinė grupė seka ir laidos vedėją, tapusį asistentu, ir laidos herojų.

Laidos herojai – tai savo srities profesionalai, žinomi visuomenės žmonės, įdomios personalijos, atskirų profesijų atstovai. Jau artimiausiose laidose žiūrovai kartu su kūrybine grupe taps stilisto Juozo Statkevičiaus, populiarios laidų vedėjos Editos Mildažytės, mikrochirurgo Dainiaus Balčiūno, vieno iš geriausių šalyje baleto šokėjų Nerijaus Juškos padėjėjais.

Naujajame sezone patraukliai atsinaujins ir senosios, žiūrovų pamėgtos Lietuvos televizijos laidos.

Iki 40 min. pailgėjusioje “Panoramoje” šiokiadieniais naujoje rubrikoje “Kultūra”, kurią ves Aistė Mažutytė, žiūrovams bus pristatomos šalies ir pasaulio kultūros aktualijos.

Nuo rudens absoliučią rytinės TV auditorijos daugumą prie ekranų traukianti vienintelė tiesioginė informacinė-pramoginė laida „Labas rytas“ tampa dar ilgesnė. Dabar laida bus kasdien rodoma net tris valandas iki 9 val. ryto ir stengsis įtikti ne tik skubantiems į darbus, bet ir liekantiems namuose bei nelinkusiems žiūrėti vakarykščių laidų kartojimų.

Pailgėjusiame „Labame ryte“ – daugiau dėmesio gyvenimo būdo, namų, buities, grožio temoms, laidoje bus apstu naudingų patarimų, garsių svečių, populiarių atlikėjų ir muzikos.

Atsinaujinusį “Visuomenės interesą” pirmadieniais nuo 21.10 val. ves Rytis Juozapavičius ir patyręs įvairių televizijos laidų, taip buvęs “Panoramos” vedėjas Ričardas Sartatavičius.

Į žiūrovams patogesnį laiką sekmadienio vidudienį, 11.30 val. perkeliamą laidą “Krašto garbė” nuo šiol ves etnomuzikologas, “Skamba, skamba kankliai” ir kitų folkloro festivalių nuolatinis dalyvis ir vedėjas 29 metų Darius Mockevičius. Ir karto po jos, nuo 12.30 val. į “Kulinarines keliones” pakvies žinomas aktorius Rimgaudas Karvelis.

Naujovių žiūrovai gali tikėtis ir tokiose laidose kaip “Pinigų karta” (pirmadieniais 22.10 val.), “Be pykčio” (antradieniais 22.30 val.), “Spaudos klubas” (trečiadieniais 21.10 val.), “Požiūris” (trečiadieniais 22.10 val.), “Prašau žodžio” (ketvirtadieniais 21.10 val.), “Pagalbos telefonas” (ketvirtadieniais 22.10 val.), “Lietuvos dainų dešimtukas” (šeštadieniais 19.30 val.).

Staigmenų žada ir sekmadienio LTV laidos “Keliaukim” (nuo 13.00val.), “Keliai.Mašinos.Žmonės” (17.00 val.), “Popietė su Algimantu Čekuoliu” (17.30 val.), “Stilius” (18.00 val.), “Bėdų turgus” (18.55 val.), “Savaitė” ( 19.45 val.).

Kaip ir anksčiau šeštadienio bei sekmadienio rytais LTV eteryje – tautinių mažumų ir religinės laidos.

Mažųjų žiūrovų vėl laukia nuotaikingi susitikimai ir įvairūs žaidimai laidose “Gustavo enciklopedija” (šeštadieniais 9.30 val.), “Tele Bim Bam” (sekmadieniais 10.00 val.) ir “Mažųjų žvaigždžių valanda” (sekmadieniais 10.30 val.)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją