10.30 val. bus rodoma 2009 m. sukurta dokumentinė apybraiža apie Medininkų žudynes „18 metų laukimo“. Filme pasakojama apie 1991-ųjų liepos 31-osios rytą per žiaurų omonininkų išpuolį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nužudytus muitininkus Antaną Musteikį, Stanislovą Orlavičių, „Aro“ pareigūnus Algimantą Juozaką, Mindaugą Balavaką, kelių policijos darbuotojus Juozą Janonį ir Algirdą Kazlauską bei rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirusį sunkiai sužeistą policininką Ričardą Rabavičių. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas buvęs muitininkas Tomas Šernas.

Atskleidžiamas be tėvo ir vyro likusios Orlavičių šeimos likimas, sūnų palaidojusios A. Rabavičienės išgyvenimai, tų įvykių liudininkų pasakojimai ir prisiminimai, buvusio Atkuriamojo Seimo Pirmininko V. Landsbergio komentaras, žurnalistės A. Kudabienės pokalbis su byloje kaltinamu buvusiu 1991m. omonininku K. Nikulinu – K. Michailovu Lukiškių kalėjime. Nors Medininkų byla iki šiol nėra baigta, per tyrimą surinkti duomenys prokurorams leidžia įtarti, kad šį nusikaltimą padarė OMON smogikai iš Rygos. Filmo kūrėjai klausia, ar dėl senaties termino žudikai taip ir nebus įvardinti?

Lietuvos televizijos antrasis kanalas sekmadienį 18 val. kviečia žiūrėti 1997 m. Vidmanto Puplauskio dokumentinį filmą „Atgimimo kronika“, o 19.10 val. – Dalios Kutraitės 1996 m. sukurtą apybraižą iš ciklo „Likimai“ – apie vienintelį gyvą išlikusį žudynių liudininką Tomą Šerną, apdovanotą I-ojo laipsnio Vyčio Kryžiaus Ordinu. 19.40 val. bus rodomas Dalios Matulaitės etiudas „Mitai ir legendos, 91-ųjų rugpjūčio meditacijos“ (1992 m.).