„Snoro" banko einamosiose sąskaitose visos „Lietuvos ryto" grupės bendrovės laikė 2,23 milijono litų, - vakar teigė "Lietuvos ryto" grupės vadovas, dienraščio vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas. - Didžiosios dalies šių pinigų, matyt, jau neatgausime.“ Taip pat jis interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė, kad paskolas grupės bendrovės yra paėmusios iš kitų bankų.

„Pagrindinį akcijų paketą, lemiantį bendrovės valdymą, toliau turi „Lietuvos ryto” redaktoriai, žurnalistai ir kiti darbuotojai, - tvirtina G.Vainauskas.

Savo ruožtu šiuo metu „Snoras Media” valdomi 34 proc. „Lietuvos ryto” akcijų bus parduodami. „Po to, kai teismas paskirs bankroto administratorių, akcijos atsidurs jo žinioje. Šios mūsų bendrovės akcijos bus parduodamos. Taigi ateityje „Lietuvos rytas” gali turėti naujų akcininkų. Tiesa, pagal įstatymus tuos 34 procentus akcijų pirmiausia turės teisę įsigyti mūsų bendrovės akcininkai“, - sakė jis.

DELFI primena, kad banko „Latvijas Krajbanka“ problemos paveikė Latvijos laikraštį „Telegraf“, kuris užblokavus leidinio atsiskaitomąsias sąskaitas išeis nebe penkis, o du kartus per savaitę.

„Telegraf“ pirmoje skiltyje išplatintame pranešime rašoma, kad laikinai laikraštis išeis tik antradieniais ir ketvirtadieniais. Leidinio redakcija tikisi skaitytojų ir prenumeruojančiųjų supratimo, taip pat žada padaryti viską, kas įmanoma, kad kuo greičiau grįžtų prie įprasto tiražo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją