Sandoris baigtas spalio 11 dieną.

„Sandoris buvo sudėtingas, nes nemaža dalis žiniasklaidos bendrovių, įskaitant ir „Lietuvos ryto“ grupę, išgyvena sunkius laikus ir veikia nuostolingai pastaruosius kelerius metus. Tai specifinis, sunkiai prognozuojamas verslas, o ir valdyta akcijų dalis nebuvo kontroliuojanti, todėl nemažai investuotojų pasitraukė iš konkurso, taip ir nepateikę įpareigojančių pasiūlymų. Vis dėlto džiaugiamės, kad mums pavyko parduoti „Snoras Media“ ir sugrąžinti reikšmingą sumą banko kreditoriams“, - pranešime spaudai sakė Neilas Cooperis.

Spalio pradžioje 10 mln. litų - iki 10,1 mln. litų - buvo padidintas „Snoras Media“ įstatinis kapitalas. Tai buvo būtina, siekiant kapitalizuoti „Snoro“ suteiktą paskolą, be to, viena sąlygų, įsigyjant „Snoras media“ akcijų paketą.

Pasak sandoriui artimų šaltinių, B.Gudelis įsigijo visiškai „švarią“ įmonę, neturinčią skolų bankui - pusė iš maždaug 20 mln. litų paskolų - 10 mln. litų - buvo kapitalizuota, o likusios - nurašytos į blogų paskolų eilutę.

B.Gudelis šiemet buvo priverstas parduoti vieno didžiausių kosmetikos tinklų Europoje „Douglas“ padalinio Baltijos šalyse „Douglas Baltic“ 49 proc. akcijų. B.Gudelis BNS yra sakęs, kad už paketą gavo labai gerą kainą.

Konfidencialumo sutartis pasirašę ir „Snoras Media“ akcijų paketo konkurso sąlygas buvo gavę 10 potencialių pirkėjų, tarp kurių buvo beveik visos didžiausios šalies žiniasklaidos įmonės bei kiti investuotojai. Įpareigojančius pasiūlymus pateikė 4 pirkėjai, rašoma pranešime.

Oficialus „Snoras Media“ pardavimo procesas buvo pradėtas šių metų pavasarį. Iki sandorio užbaigimo banko bankroto administratorius sutvarkė bendrovę ir kapitalizavo skolas bankui, teigia N. Cooperis.

„Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupė leidžia dienraštį „Lietuvos rytas“, savaitinį žurnalą „TV antena“, taip pat valdo naujienų portalą www.lrytas.lt, „Lietuvos ryto“ televizijos kanalą ir „Lietuvos ryto“ spaustuvę.

Kiti stambieji grupės akcininkai - „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius, vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas (25,5 proc. akcijų), generalinio direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Strimaitis (12,5 proc. akcijų) ir vyriausiojo redaktoriaus pirmasis pavaduotojas Algimantas Budrys (8,1 proc. akcijų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)