JAV telekomunikacijų milžinė yra trečia pagal dydį kabelinės televizijos paslaugų tiekėja. Už „Time Warner“, kuriai priklauso televizijos stotys „CNN“ ir „HBO“, ji ketina sumokėti 85,4 mlrd. JAV dolerių.

JAV Senato pakomitetis, atsakingas už konkurenciją, lapkritį sušauks pasitarimą. Vis dėlto, „AT&T“ vadovas Randallas Stephensonas tikisi, kad reguliuotojai sandorį patvirtins.

Senatorius Mike'as Lee, respublikonas, pirmininkausiantis nepasitikėjimo pakomitečiui, teigė, kad sandoris „potencialiai kelia nepasitikėjimo klausimų, kuriuos pakomitetis atidžiai išnagrinės“.

Didžiausias bendrovių susijungimas šiais metais sujungtų „AT&T“ perdavimo tinklą, turintį 130 mln. mobiliųjų telefono paslaugų vartotojų ir 25 mln. mokamos televizijos abonentų, su „Warner Bros“ kino studija ir TV kanalais „HBO“, „CNN“ ir „Cartoon Network“.

Kyla abejonių, ar, sumažėjus konkurencijai, nepakils paslaugų kainos ir nesumažės pasirinkimas vartotojams.

Demokratų kandidatės į Prezidentus Hillary Clinton atstovas spaudai sakė, kad dėl sandorio „kyla nemažai klausimų“, kuriuos turėtų išnagrinėti reguliuotojai, bet pridūrė, jog „vis dar turi paaiškėti nemažai informacijos, kad būtų galima daryti išvadas“.

Respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas sakė užkirsiantis kelią susijungimui, jeigu laimės rinkimus, kitaip „per daug jėgos atitektų per mažam skaičiui žmonių“.

Tačiau Prezidentas negali tarti lemiamo žodžio – tai JAV Teisingumo departamento pareiga, o jis gali sandorį patvirtinti, uždrausti arba iškelti sąlygų jo įgyvendinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją