Šis straipsnis ketvirtadienį buvo paskelbtas CNN tinklalapyje, tačiau jau penktadienio vakarą buvo iš jo pašalintas, taip pat ištrintos visos nuorodos į jį.

CNN nedelsiant atsiprašė buvusio D. Trumpo valdžios perėmimo komandos nario Anthony Scaramucci, kuris, kaip tvirtinta tame straipsnyje, tariamai buvo susitikęs su Rusijos investicinio fondo vadovu.

Straipsnio autorius Thomas Frankas yra vienas iš trijų žurnalistų, pateikusių prašymus atleisti iš darbo. Darbo taip pat neteko Ericas Lichtblau, CNN biuro Vašingtone vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, bei Lexas Harisas, vadovavęs tyrimų skyriui.

Atšaukdama straipsnį CNN nurodė, kad jis neatitinka redakcijos standartų. Šis incidentas yra skaudus smūgis šiam transliuotojui, kurį D.Trumpas ne kartą pliekė už tai, kad jis esą skelbia „išgalvotas naujienas“ (angl. fake news).

Nė vienas iš CNN tinklui priklausančių televizijos kanalų nepaskelbė šios istorijos apie tariamą A. Scaramucci susitikimą su Rusijos investicinio fondo vadovu, nes ji daugeliui sukėlė abejonių. Tarp tokių buvo ir ultradešiniojo sparno naujienų, nuomonių ir komentarų svetainė „Breitbart News“.

Nustatyta, kad straipsnis buvo paskelbtas be tokio pobūdžio medžiagoms taikomų kontrolės procedūrų, nurodė CNN šaltinis.

Žurnalistai neteko darbo, nes nebuvo laikomasi nustatytų procedūrų, pridūrė jis.

Kol kas neaišku, kuri paskelbto straipsnio dalis neatitinka faktų. Taip pat nežinoma, ar CNN toliau domėsis šia tema.

Straipsnyje buvo rašoma, kad Senato žvalgybos komitetas renka informaciją apie sausio 16 dieną įvykusį A. Scaramucci susitikimą su Rusijos tiesioginių investicijų fondo (RFPI) vadovu Kirilu Dmitrijevu.

Pasak straipsnio, A. Scaramucci ir K. Dmitrijevo susitikimas vyko restorane.

Straipsnyje taip pat buvo rašoma, kad du demokratų senatoriai iškėlė klausimą, ar A. Scaramucci tame susitikime kalbėjo apie galimą Rusijai taikomų sankcijų atšaukimą.

Kai straipsnis buvo atšauktas, A. Scaramucci socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad CNN „pasielgė teisingai“.

„Puikus žingsnis. Atsiprašymas priimtas. Visi klysta. Pamirštam“, – rašė jis.

L. Harisas pareiškime CNN laidai „Reliable Sources“ pažymėjo, kad čia dirbo nuo 2001 metų.

„Esu tikras dėl vieno dalyko: tai yra žiniasklaidos organizacija, kuriai svarbiausia yra tikslumas ir teisingumas. Išeinu, bet liksiu ištikimas šiems principams“, – sakė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)