Dabartinio generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus penkerių metų kadencija baigsis balandžio 1-ąją. Naujas generalinis direktorius bus renkamas kovo 26-ąją LRT taryboje, kandidatai dokumentus gali pateikti iki kovo 8 d.

LRT vadovas „ant popieriaus“ gaus 13 tūkstančių litų atlyginimą (apie 9800 Lt „į rankas“).

Reikia magistro laipsnio ir nepriekaištingos reputacijos

LRT tarybos patvirtintuose reikalavimuose numatyta, kad kandidatas į LRT vadovus turi turėti magistro arba jam prilygintą išsilavinimą, mokėti lietuvių kalbą ir bent vieną iš Europos Sąjungos oficialių kalbų, turėti ne mažesnę kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtį.

LRT generalinis direktorius turi būti nepriekaištingos reputacijos. Asmuo nelaikomas nepriekaištingos reputacijos, jeigu turi neišnykusį teistumą, taip pat jeigu buvo atleistas iš darbo už tai, kad neatitiko įstatymuose keliamų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų ar už etikos normų pažeidimus. Šios nuobaudos neturi įtakos, jei nuo jų gavimo yra praėję daugiau negu 3 metai.

Teikdamas dokumentus dalyvauti viešame konkurse, pretendentas privalo raštu patvirtinti, kad nėra jokių aplinkybių, dėl kurių jo reputacija gali kelti abejonių.

Jam taip pat keliamas reikalavimas išmanyti teisės aktus, Lietuvos kultūros politiką ir strategiją, LRT valstybinę programų strategiją. Pranašumu laikoma pretendento darbo patirtis Lietuvos kultūros, mokslo, švietimo ir visuomenės informavimo srityse.

A. Siaurusevičius kol kas neatskleidžia, ar pretenduos dar penkmetį vadovauti nacionaliniam transliuotojui. 2008 m. A. Siaurusevičius LRT vairą perėmė iš Kęstučio Petrauskio. Jis Vilniaus universitete 2000 m. baigė vientisąsias žurnalistikos studijas, kurios prilyginamos magistro laipsniui.

Visuomeninio transliuotojo vadovą viešo konkurso būdu 5 metams skiria LRT taryba daugiau kaip pusės visų tarybos narių balsų dauguma. Negavus tokio balsų skaičiaus, rengiamas naujas konkursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)