„Ir dabar tiktai galbūt krepšininkų, visų, kurie čia kovojo, ir sirgalių vardu norėčiau pasakyti organizatoriams taip: „Ir užsikruškite su savo gendančiais autobusais, ir užsikruškite su visomis savo sąmokslo teorijomis“, – nuaidėjus rungtynių pabaigą tarp Lietuvos ir Puerto Riko rinktinių paskelbusiai sirenai, naktį iš penktadienio į šeštadienį išrėžė L. Kunigėlis.

Šis pasisakymas sulaukė didžiulio interneto komentatorių dėmesio, pasiuntimo interpretacijos pasklido socialiniame tinkle „Facebook“.

„Kalbos požiūriu viskas čia taisyklinga, pats žodis yra vartotinas, jis yra ne tik Lietuvių kalbos žodyne, bet ir Dabartinės lietuvių kalbos žodyne. O dėl reikšmių – kokią L. Kunigėlis reikšmę norėjo, tokią galbūt ir pavartojo. Mes tuo klausimu nieko nedarysime“, – DELFI sakė Valstybinės kalbos inspekcijos vyriausioji inspektorė Ramunė Kanišauskaitė.

Visgi, teigia K. Kanišauskaitė, pati televizija pasisakymą turėtų įvertinti pagal bendruosius etikos ir kultūros reikalavimus.

„Aš asmeniškai tokio žodžio šiaip jau nevartoju ir viešai tikrai nesakyčiau. Manau, kad ir komentatoriui nereikėtų tokiais žodžiais svaidytis. Bet kalbininkai nėra atsakingi už viešai kalbančiojo moralės dalykus“, – teigė Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininko pavaduotoja Jūratė Palionytė.

Dabartinės lietuvių kalbos žodyne žodis „krušti“ nurodomas kaip norminis, reiškiantis grūsti piestoje grūdus; mušti, daužti; godžiai valgyti, kimšti. Tačiau J. Palionytei neatrodo, kad L. Kunigėlis omenyje turėjo šias reikšmes.

E.Jakilaitis: L.Kunigėlis elgėsi teisingai

Edmundas Jakilaitis
„Gėrybę matau. Manau, jis labai gerai susitvardė – aš būčiau pasakęs riebiau“, – L. Kunigėlio pasisakymą įvertino „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas E. Jakilaitis.

Pasak E. Jakilaičio, Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksas sporto žurnalistams, lyginant su visų kitų žanrų žurnalistais, suteikia didžiausią įmanomą subjektyvumo laisvę. Todėl jis sako nematantis problemos.

„Siųsdamas ten, kur pasiuntė, jis, manau, tuo metu sakė tai, ką turbūt jautė visa rinktinė ir visi tie, kurie klausėsi kliedesių apie sufabrikuotus rezultatus. Manau, viskas gerai. L. Kunigėlis labai geras komentatorius, turi didelę patirtį ir elgėsi teisingai iš principo“, – kalbėjo E. Jakilaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (600)