Savo apsilankymu autorius pagerbė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Seimo ir Vyriausybės nariai, diplomatai, kiti savo sričių profesionalai.

Apžvelgdama prabėgančius metus, DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė pasidžiaugė, kad skaitytojams įdomios anaiptol ne lengvos pramoginės naujienos. Pasak jos, dar prieš Krymo okupaciją kilęs didžiulis susidomėjimas užsienio naujienomis neslopsta ir DELFI turi ką pasiūlyti.

Šiemet pagrindinis naujienų portalas Lietuvoje skyrė didelį dėmesį karinei tematikai ir planuoja ją tęsti bei gilinti toliau. DELFI tęsė Ukrainos ir Rusijos temą, vasarą pristatė puikų tarptautinį turinio ir multimedijos projektą „Gilyn į Rusiją“.

DELFI žurnalistai reportažus rengė iš karštų pabėgėlių vietų visoje Europoje, pateikė skaitytojams lietuvių, besidarbuojančių pabėgėlių centruose, įspūdžius. Paskutinis DELFI darbas – originalūs bebaimio Artūro Morozovo tekstai iš teroristų lopšiu įvardijamo Briuselio Molenbeko rajono.

DELFI skaitytojai taip pat pastebėjo komandą papildžiusius iškilius ir žinomų autorius.

Atskiras apdovanojimas – V. Landsbergiui

Geriausiems metų autoriams atiteko autorinės stiklo meistrės Sigitos Grabliauskaitės sukurtos skulptūros – titanai. Apdovanojimai simbolizuoja stiprią ir atvirą asmenybę, drąsiai reiškiančią savo nuomonę, laužančią stereotipus ir skatinančią visuomenę atkreipti dėmesį į svarbius visuomenės reiškinius ir įvykius.

Pirmiausia specialiu DELFI apdovanojimu Už nuopelnus Lietuvai pagerbtas Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis. „Tai politikas, kuriam nereikia paguodos. Tai politikas, kuris šiomis dienomis pats galėjo pamatyti ir pajausti, koks jis svarbus Lietuvai ir kokį milžinišką palaikymą turi. Tai asmenybė, kurios skvarbiu protu, bekompromise pozicija ir aktyvumu aš pati visada žaviuosi“, – apdovanodama V. Landsbergį kalbėjo M. Garbačiauskaitė-Budrienė. Ji taip pat pakvietė visus prisijungti prie akcijos profesoriui palaikyti ir simboliškai pasirišti tautinę juostelę, kurią nešioja V. Landsbergis.

Drąsiausiu metų autoriumi pripažintas Vladimiras Laučius. V. Laučiui Titanas skirtas už tekstus „Ačiū barbarų penktajai kolonai Europoje, įsileisime bastūnų minias“ bei „Naujas iššūkis: violetiniai liberalai“.

„Retas autorius turi tokį politinį ir teorinį kontekstą, o dar retesnis šitiek dirba ne tik prie turinio, bet ir prie teksto formos“, – pastebėjo M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Metų debiuto kategorijoje nugalėjo Andrius Tapinas, taip pat gavęs Titaną.

Kaip gaivus oro gūsis įsiveržė A. Tapinas į apžvalgininkų olimpą. Tai drąsus ir negailestingas žurnalistas, kuriam nėra jokių šventų karvių. Ir nuomonės formuotojai, ir skaitytojai tuojau pamėgo šmaikščius A. Tapino tekstus ir jau laukia, kokiu haiku užsibaigs jo tekstas šįkart“, – kalbėjo DELFI vyriausioji redaktorė.

Populiariausio metų teksto autorius ir trečiojo Titano gavėjas – Rimvydas Valatka. Jo komentaras „Europai gresia trys rykštės, trys epidemijos“ sulaukė beveik 100 tūkstančio skaitytojų dėmesio. „Visa Lietuva sulaikiusi kvapą sekmadienio vakare laukia šio autoriaus tekstų. Tai žurnalistas, daugybę metų kas savaitę aštriai rašantis apie Lietuvos ir pasaulio aktualijas. Kas yra rašę, žino, kaip sunku paisyti tokio periodiškumo ir parašyti vienodai patrauklius ir įdomius tekstus. Tačiau gerbiamam Valatkai tai visuomet pavyksta. Be to, jis ir pats nustebo, kad yra toks neįtikėtinai populiarus“, – sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Andrius Užkalnis specialiu DELFI prizu apdovanotas kaip autorius džiaugsmas ir skausmas. Pasak M. Garbačiauskaitės-Budrienės, jis veda iš proto humoro jausmo neturinčius skaitytojus ir politikus, erzina dogmatikus. Dėl A. Užkalnio DELFI pagamino ženkliuką „Juodasis humoras“, dėl jo tekstų nuolat kyla kontroversijų. Kadangi teisę egzistuoti turi ir drastiška nuomonė, už tą teisę DELFI nuolat kovoja ir šioje kovoje remia A. Užkalnį ir kitus kūrėjus. A. Užkalnis taip pats pasveikintas su ketvirtadienį minimu gimtadieniu.

Publikos simpatijų prizas, skiriamas autoriui-politikui, šįkart atiteko Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui. Šis politikas rašo retai, bet skaitytojai visada pastebi jo tekstus, jo įspūdžiai pakeliui į Kauno savivaldybę ir ten patekus sulaukė didelio skaitytojų susidomėjimo.

Specialų meniu šventei paruošė „La Cave“ restorano meistrai, klasikine gitara programą atliko Andrius Murencevas (Paco).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (456)