„Sankcija, kaip numato įstatymas, gali būti laikina – trijų mėnesių. Jeigu per tuos tris mėnesius pakartotinių pažeidimų neįvyksta, sankcija baigiasi. Jeigu pakartotinai kas nors vyksta, galima kreiptis, kad būtų pratęsta trims mėnesiams. Kol kas mes pakartotinių pažeidimų nenustatėme“, – DELFI sakė LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Pasak E. Vaitekūno, už savaitės sankcija baigsis ir PBK toliau galės transliuoti rusišką produkciją. Tačiau E. Vaitekūnas spėja, kad ginčai su PBK tęsis teisme – jie yra apskundę LRTK sankciją ir siekia patirtos žalos atlyginimo.

Neliks „Žmogaus ir įstatymo“

PBK eteryje jau pasirodė anonsai, skelbiantys apie senosios programos sugrįžimą. PBK atstovai DELFI patvirtino apie įprastinės kanalo programos grįžimą nuo sausio 15-osios.

Lietuvos žiūrovai nebeišvys laidos „Žmogus ir įstatymas“, dėl kurios reportažo apie Sausio 13-osios kovotojus ir kilo skandalas. „Media holdingas „Baltic Media Alliance“ (BMA) ją pašalino iš tinklelio iš karto po to, kai buvo parodyta laida apie sausio 13-ąją ir kol kas ji tikrai negrįš“, – DELFI sakė BMA Ryšių su visuomene projektų vadovė Božena Zaborovska.

Pasak B. Zaborovskos, jau kitą trečiadienį į PBK eterį grįš mados istorikas Aleksandras Vasiljevas ir laida „Mados nuosprendis“. Taip pat žiūrovai vėl išvys Andrėjaus Malachovo laidą „Tegul kalba”, Leonido Jakubovičiaus „Stebuklų lauką” ir daugybę kitų ne tik tradicinių, bet ir naujų PBK projektų.

„Mūsų žiūrovams stengsimės pateikti tik tai, kas geriausia, tai, ko jie laukė ir ko jiems truko. O apie tai, kad PBK tikrai trūko, sprendžiame iš daugybės laiškų ir telefonų skambučių, kuriuos gavome per pastarąsias dvylika savaičių“, – teigė B. Zaborovska.

DELFI primena, kad PBK parodytoje laidoje „Žmogus ir įstatymas“ buvo niekinami Sausio 13-osios kovotojai. LRTK teigimu, laidoje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

Įsiplieskus šiam skandalui, Jolanta Butkevičienė nusprendė atsistatydinti iš PBK kanalą valdančios bendrovės „BMA LT“ generalinės direktorės pareigų.

Po LRTK sprendimo laikinai stabdyti rusiškos kanalo produkcijos retransliavimą, Vilniaus apygardos administracinis teismas trims mėnesiams sustabdė PBK retransliavimą Lietuvos teritorijoje.

Šiuo metu PBK televizija transliuoja tik europietišką produkciją ir perka naują produkciją Lietuvos rinkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)