Pasak jo, dėl to agentūrai gali tekti nutraukti veiklą, informuoja naujienų agentūra AFP.

Naujienų agentūra „Turan“ - viena iš nedaugelio alternatyvą oficialiajai nuomonei šalyje siūlančių žiniasklaidos priemonių, nebijanti kritiškai atsiliepti apie prezidento Ilhamo Alijevo valdžią.

„Turan“ direktorius Mehmanas Alijevas teigė, kad jo vadovaujamos agentūros sąskaitos įšaldytos tyrimo dėl esą nesumokėtų 19 tūkst. eurų mokesčių kontekste. Pats M. Alijevas teigia, kad šie kaltinimai - melagingi.

„Mūsų banko sąskaitos buvo įšaldytos, ir „Turan“ gresia bet kada užsidaryti“, - naujienų agentūrai AFP sakė M. Alijevas.

Nevyriausybinė organizacijaHuman Rights Watch“ šią bylą pavadino naujausiu žiauriu mėginimu susidoroti su kritiškai įvykius vertinančia Azerbaidžano žiniasklaida.

„Sufabrikuoti su mokesčiais susijusius kaltinimus, siekiant į kalėjimą pasodinti kritiškus žurnalistus Azerbaidžane, - nieko naujo“, - sakė žmogaus teises ginančios organizacijos Pietų Kaukazo skyriaus vadovas Georgijus Gogija.

Naftos turtingas Azerbaidžanas sulaukia griežtos tarptautinės bendruomenės kritikos dėl vis pasigirstančios informacijos, kad prisidengiant suklastotais kaltinimais šalyje nuolat puldinėjami ir įkalinami prezidento I. Alijevo oponentai.

Azerbaidžano pareigūnai tokius kaltinimus neigia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)