Pastaraisiais mėnesiais radijas Žinių radijas išgyvena nelengvus laikus. Įmonę vienas po kito palieka darbuotojai. Prieš keletą mėnesių į LRT Radiją išėjo laidų vedėja Agnė Skamarakaitė.

Apie išėjimą į „Laisvąją bangą“ patvirtina Audrys Antanaitis, radijuje vedęs laidas „Avilys“ ir „Raktas“.

„Penktadienį Žinių radijuje dirbu paskutinę dieną, išeinu į „Laisvąją bangą“. Yra daug priežasčių. Noriu naujų išbandymų, bandyti dirbti kitokiais metodais nei Žinių radijuje dirbama, finansiniai dalykai irgi vaidina ne paskutinį vaidmenį“, – sakė A. Antanaitis.

Apie paliekamą radiją DELFI patvirtino Vidmantas Valiušaitis, čia vedęs „Žiniasklaidos anatomiją“. Tiesa, Žinių radijas tvirtina, kad V. Valiušaičio vedamos laidos rudens tinklelyje nuspręsta netransliuoti, nes ji neatitinka klausytojų poreikių ir autorinę sutartį su V. Valiušaičiu nutraukė radijas.

DELFI žiniomis, apie išėjimą galvoja ir daugiau darbuotojų. Jiems neseniai išmokėtas atlyginimas už gegužę.

Nuoskaudas išdėstė raštu

Praėjusią savaitę Žinių radijo darbuotojai ir autoriai į radijo savininkus ir vadovus kreipėsi raštu.

Radijo savininkui, „Senukų“ asociacijos prezidentui Augustinui Rakauskui, radijo konsultantui veiklos klausimais Danui Arlauskui bei vyriausiajai redaktorei Laimai Abromaitytei-Sereikienei nusiųstame rašte siekiama atkreipti „dėmesį į katastrofišką padėtį Žinių radijuje, kurį ištiko gili ne tik finansinė, bet ir valdymo krizė“.

Pasak kolektyvo, Žinių radijas atsidūręs aklavietėje. Tarp įvardytų problemų nurodytas radijo vadovybės nebesugebėjimas valdyti įmonės, spręsti susidariusių problemų. Rašoma, esą Pardavimo skyrius subyrėjęs, neveiksnus ir neįgalus, įmonės skolos auga, didėja jos nemokumas. „Dėl sumažinto ir kelis mėnesius vėluojančio atlyginimo darbuotojai praranda motyvaciją dirbti, todėl palieka radiją, ieško kitų darbų. Atmosfera kolektyve prasta, netikima radijo perspektyvomis“, – tvirtinama rašte.

Darbuotojai kviečia neišmokėtus atlyginimus pripažinti įmonės skola ir juos kuo skubiau išmokėti, keisti nusistovėjusią ydingą Žinių radijo valdymo tvarką, informuoti darbuotojus apie su jų darbu tiesiogiai susijusius įmonės pokyčius.

L.Abromaitytė-Sereikienė: plėsimės, atlyginimų klausimą išspręsime

Į klausimus, kas laukia Žinių radijo, DELFI raštu atsakė bendrovės vadovė-vyriausioji redaktorė L. Abromaitytė-Sereikienė.

– Kaip vertinate darbuotojų rašte išdėstytus priekaištus? 

– Nematome nieko bloga. Gyvename šalyje, kurioje nėra uždrausta reikšti savo nuomonę. Todėl Žinių radijo darbuotojai taip pat turi teisę išsakyti savo nuomonę, pasiūlymus ar pastabas, tą jie gali daryti įvairiomis formomis. Apgailestauju girdėdama, kad informacija nutekėjo už redakcijos ribų. Tai tik įrodo, kad kai kurie darbuotojai nėra nusiteikę konstruktyviai spręsti kylančius klausimus.

Žinių radijas ruošiasi rinkai pristatyti naujus produktus, kurie vartotojams suteiks naujų galimybių, o darbuotojams iškels naujų uždavinių ir iššūkių. Kai kurie darbuotojai, matyt, nenori kelti sau didesnių reikalavimų, nenori prisitaikyti prie besikeičiančių rinkos poreikių.

– Kokią Žinių radijo ateitį matote?

– Žinių radijas planuoja plėstis. Šiuo metu kaip tik baigiame įrenginėti naujas patalpas, investuojame į naują įrangą. Netrukus rinkai pasiūlysime naujų produktų, susijusių su vaizdo sprendimais.

Nuolat tiriame klausytojų poreikius. Besikeičianti aplinka, didėjanti informacinių technologijų skvarba, kintanti konkurencinė aplinka diktuoja būtinybę keistis ir ieškoti naujų būdų, kaip geriau atitikti klausytojų lūkesčius. Tai daryti planuoja ir Žinių radijas.

– Kaip darbuotojų išėjimas atsilieps radijo veiklai?

– Personalo kaita – normalus reiškinys. Žinoma, netekti kai kurių darbuotojų nėra smagu, bet jei jie jaučia, kad nebegali kurti produkto, kuris atitiktų klausytojo poreikius, toks jų sprendimas – suprantamas. Darbuotojų išėjimas Žinių radijo veiklos nesutrikdys.

– Kada darbuotojai gali tikėtis atgauti vėluojančius atlyginimus?

Žinių radijas – komercinė struktūra, turinti išsilaikyti iš to, ką pati uždirba. Žinių radijas, kaip žiniasklaidinis produktas, nėra pigus, šios radijo stoties, kaip kai kurių kitų, nedotuoja valstybė. Todėl natūralu, kad kilo problemų su atlyginimų išmokėjimu laiku. Šis klausimas sprendžiamas ir artimiausiu metu bus išspręstas.

DELFI primena, kad Žinių radijas transliacijas pradėjo 2000 m. kovo 7-ąją. Šiuo metu pagrindinis radijo akcijų paketas priklauso verslininkui A. Rakauskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)