Valstybės vykdomas reformas ir jų užkulisius (konkursas „Reformos žmogaus labui“) sėkmingiausiai analizavo išimtinai moterys. Laureatėmis tapo Inga Saukienė (interneto portalas DELFI) už rašinį „Moters kova už sergančio vyro svajonę“, Daina Stanišauskienė (žurnalas „Mano ūkis“) už rašinį „Kai dirbi sąžiningai ir su meile, visos svajonės pasiekiamos“ ir Oksana Laurutytė (savaitraštis „Šiauliai plius“), rašinio „Geniui galvos neskauda“ autorė.

Dvi iš trijų konkurso „Ką pasakytų Temidė?“ premijų „nuskynė“ taip pat moterys. Aldona Svirbutavičiūtė iš „Ūkininko patarėjo“ buvo įvertinta už rašinių ciklą „Išeinančios Vyriausybės reveransai – milijonai saviems“, „Drumstame ministerijos vandenyje – milijonų žvejyba“ ir „Milijonų dalybos blykčiojant interesų žaibams“, Tomas Beržinskas („Respublika“), pateikęs konkursui rašinius „Apsaugos darbuotojai=valstybės tarnautojai?“, „Finansų „mesijas“ dangstosi įžymybėmis“ ir „Nedirbantys uždirba daugiau“ bei Greta Čižinauskaitė („Lietuvos žinios“), rašinių „Temidė pasijuto nuoga“ ir „Auka – budelis ar budelis – auka?“ autorė.

Iš konkursui „Akiratyje – žmogus“ pateiktų rašinių vertinimo komisijai geriausią įspūdį paliko „Lietuvos žinių“ žurnalisto Audriaus Musteikio rašinys „S. Kuzma: „Medikai – mano bendraautoriai“, „Mano ūkyje“ dirbančio Viktoro Trofimišino rašinys „Ne vieno žmogaus galia“ bei „respublikono“ Sido Aksomaičio rašinys „Tėvas – ir saviems, ir svetimiems“.

Konkurso „Kultūros versmėse“ laureatais tapo Nacionalinės televizijos laidos „Tapatybės labirintai“ kūrybinės grupės nariai – laidos vedėjas bei scenarijaus autorius Virginijus Savukynas ir laidos režisierė Aida Vėželienė – už televizijos laidas „Ar lietuviai yra patriotiški?“, „Ar angliškai kalbantis asmuo bus laikomas lietuviu?“, „Ar sportas išgelbės lietuvių tapatumą?“, Svajūnas Sabaliauskas už dienraštyje „Šiaulių kraštas“ išspausdintą rašinį „Valdžia – kaip gaujų karas“ bei laikraščio „Suvalkietis“ (Marijampolė) žurnalistė Nijolė Linionienė už rašinį „Modė leido pakilti laipteliu aukštyn…“.

Kartu su tradicinių LŽS ir NŽKA konkursų laureatais bus pagerbti ir konkurso „Autorių teisės Lietuvoje: apsauga ir problemos“ nugalėtojai. Ši konkursą kartu su LŽS ir NŽKA rengia Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A).

Komisija išsiaiškino, kad autorių teisių tematiką pernai profesionaliausiai nagrinėjo Mindaugas Jackevičius (interneto portalas DELFI) rašiniuose „LATGA-A: ministerija privalo abiturientams grąžinti lietuvių egzamino darbus“ ir „Kultūros centrai derasi su LATGA-A dėl mokesčių“. Dvi antrosios premijos paskirtos Daliai Zibolienei („Gimtasis Rokiškis“) už straipsnį „Kultūros renginių kokybė: dūdeles pūsti, plaktukais mušti“ bei Sigučiui Jačėnui („Vox maris“) už radijo laidą „Kurk, grok, transliuok – nevok!“ Trys trečiosios atiteks Vaidai Jutkonei („Vakarų ekspresas“), rašinio „Dilema autoriui – pinigai ar garbė?“ autorei, Tomui Beržinskui („Respublika“) už rašinį „Menininkai susikirto dėl kiškučio“ bei Veretai Rupeikaitei („Kauno diena“) už rašinį „Leidėjų sudarkytos pasakos“. Paskatinamąją premiją pelnė Viltė Žukauskaitė (DELFI) už rašinį „E. Kučinsko hitas „pasiskolintas“ iš „Na palauk“ animacinio filmo?“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją