Išdrįsęs kritikuoti grėsmę pradėjusį kelti Putino autoritarizmą, turtingiausias Rusijos žmogus, atvedęs verslą ir į Lietuvą, 2003-aisiais buvo įmestas už grotų ir ten praleido produktyviausius dešimt savo gyvenimo metų. Praėjusių metų pabaigoje 50-ies sulaukęs garsiausias pasaulyje kalinys daugeliui netikėtai buvo paleistas į laisvę.

Putinas paskaičiavo, kad visas problemas jau išsprendė, kad jam dabar jau niekas nebaisus, kad dabar jis gali sau leisti nesisaugoti politinių oponentų, be to, Olimpiada, ir dar kažkokie nežinomi man susitarimai su vokiečių elitu, dėl kurių buvo priimtas sprendimas mane paleisti tuose galimybių rėmuose, kurie buvo labai siauri – vos keli mėnesiai. Manau, kad po įvykių Ukrainoje pradžios tai, greičiausiai, jau būtų buvę neįmanoma“, – Vilniuje svarstė šiuo metu Šveicarijoje gyvenantis M. Chodorkovskis.

Apie tai jis kalbės likus savaitei iki prezidento rinkimų Ukrainoje, Rusijos agresijos prieš šią šalį fone per LRT televizijos laidą šį sekmadienį 21.20 val.

Paklaustas apie sprendimą likti Rusijoje, kai tapo akivaizdu, jog su juo bus susidorota, M. Chodorkovskis sakė: „Jeigu būčiau išvažiavęs, vėliau nebūčiau sau leidęs ramiai gyventi. Nes tokiu atveju aš atrodyčiau kaip žmogus, kuris pabėgo ir išsigando įstoti į tiesioginę priešpriešą su tuo požiūriu, kuris man atrodė neteisingas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)