Anot jo, šiuo metu laukiama Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento išvadų dėl prieš dvi savaites parodytos laidos, kurioje, kaip manoma, kurstytas karas ir neapykanta.

„Šis klausimas kitos savaitės posėdyje kol kas nėra numatytas, nes dar negavome ekspertų išvadų. Bet ten beveik garantuotai (bus apribojama), nes labai rimtas pažeidimas“, - sakė E.Vaitekūnas.

Anot jo, sprendimas dėl kanalo transliacijų ribojimo bus priimtas iškart tik gavus pažeidimus patvirtinančias ekspertų išvadas - tam jau nebereikės teismo sankcijų, nes įstatymai numato galimybę sprendimą priimti pačiai LRTK, jei užfiksuoti papildomi pažeidimai.

„Komisija spręs, ar mėnesiui, ar trims, ar metams - įstatymas to nenumato, tik numato laikiną viso kanalo transliacijų stabdymą. Mes dar tokio sprendimo nebuvome priėmę. Apie tai informavome Europos Komisiją“, - sakė komisijos pirmininkas.

LRTK sausio 22 dieną informavo užfiksavusi galimą tiesioginį karo ir neapykantos kurstymą „RTR Planeta“ sausio 18 dieną rodytoje laidoje „Sekmadienio vakaras su V.Solovjovu“. Joje rodytas reportažas apie įvykius Ukrainoje.

Be „RTR planeta“, dėl pakartotinių pažeidimų transliuojamose laidose komisija taip pat siekia pritaikyti sankcijas kanalui „NTV Mir Lithuania“. LRTK atstovai sausio pabaigoje buvo susitikę su abiejų kanalų atstovais, tačiau „NTV Mir Lithuania“ nesutinka su pažeidimais, o „RTR planeta“ apie savo poziciją žadėjo informuoti vėliau, tačiau jos iki šiol nepateikė.

Trims mėnesiams - nuo sausio 18-osios iki balandžio 17-osios - teismo sankcionuotu LRTK sprendimu buvo uždrausta transliuoti ir rusiško kanalo „Ren TV Baltic“ kai kurių laidų transliacijas. Tačiau kanalas, komisijos teigimu, dar neįsigaliojus sprendimui rusiškas programas, kuriose fiksuojami pažeidimai, pakeitė ukrainietiškomis.

Dėl Londone registruoto kanalo „RTR planeta“ pažeidimų dalies laidų retransliacijos Lietuvoje jau buvo apribotos du kartus. Abu kartus retransliacijos ribotos trims mėnesiams.

politika@bns.lt , +370 5 205 85 08 - Lietuvos naujienų skyrius

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (555)