Kaip pranešė LRTK, kreipimasis prokurorams išsiųstas pirmadienį. LRTK teigimu, beveik prieš metus komisija Generalinei prokuratūrai nurodė, kad paslaugos teikėjas savo abonentams retransliuoja 149 įvairaus pobūdžio televizijos programas, iš kurių trys yra pornografinio pobūdžio, o dar trys -  retransliuojamos be atitinkamo transliuotojų sutikimo jų programas retransliuoti ir neturi šiai veiklai vykdyti Lietuvoje reikalingos LRTK išduotos licencijos.

„Ištirti minėtą pareiškimą Generalinė prokuratūra įpareigojo Vilniaus apygardos prokuratūrą. Tačiau iki šiol LRTK negavo informacijos apie minėto pareiškimo tyrimo eigą bei jo rezultatus, o šios televizijos paslaugos ir toliau aktyviai reklamuojamos kai kuriuose televizijos kanaluose“, - nurodo LRTK.

Generalinė prokuratūra savo ruožtu informavo BNS, kad ikiteisminis tyrimas dėl Kartina.tv buvo pradėtas ir tebėra vykdomas, o informacija apie tai 2014 metų birželį buvo išsiųsta LRTK pirmininkui Edmundui Vaitekūnui.

„Šiandien sulaukėme priekaištų, kad metus neatsakome, tačiau aš turiu prokuroro Benedikto Leišio paruoštą ir užregistruotą atsakymą Edmundui Vaitekūnui pranešant, kad pagal jų pareiškimą pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - teigė prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Šiuo metu dėl kitų pažeidimų - karo ir nesantaikos kurstymo - trims mėnesiams uždrausta kanalo „RTR Planeta“ retransliacija. Šiemet dalies programos retransliacijų ribojimas dėl pažeidimų buvo pritaikytas „Ren TV Baltic“, pernai drausta transliuoti dalį „NTV Mir Lithuania“, užpernai - Pirmojo Baltijos kanalo laidų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)