Tokį atsisakymą „Respublikos leidiniai“ pateikė Lietuvos apeliaciniam teismui, kuriam skundė Vilniaus apygardos teismo sprendimą. Juo ieškinys buvo atmestas.

Lietuvos apeliacinis teismas dar lapkričio 26-ąją nusprendė priimti „Respublikos leidinių“ atsisakymą nuo ieškinio ir „15min” iškeltą bylą nutraukė – ateityje „Respublikos leidiniai“ nebegalės reikšti ieškinio dėl to paties dalyko ir tuo pačiu pagrindu.

Atsisakydama apeliacinio proceso bendrovė susigrąžino 7 541 Lt žyminį mokestį, tačiau privalės padengti atsakovo advokato atstovavimo išlaidas – 7 930 Lt.

„Respublikos leidiniai“ dėl iš „WikiLeaks“ perspausdintos medžiagos į teismą taip pat buvo padavusi ir pagrindinį naujienų portalą DELFI, tačiau Vilniaus apygardos teismas ieškinį atmetė kaip nepagrįstą. Šį sprendimą ieškovas skundė apeliacine tvarka, tačiau dar gegužę galutinai atsisakė pretenzijų.

Iš DELFI, „15min“ ir „Verslo žinių“ už esą pažeistą dalykinę reputaciją buvo prašoma priteisti po 500 tūkst. Lt. Tiesa, Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje nutraukti procesą su „15min“ nurodoma, kad apeliaciniu skundu jau buvo reikalaujama simbolinė suma – 10 tūkst. Lt.

Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Generalinė prokuratūra yra atsisakiusi pradėti tyrimą dėl „WikiLeaks“ aprašytos galimos korupcijos žiniasklaidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)