- Apie vaikus rašo žurnalai, knibždėte knibžda forumai ir blogai. Apie ką bus ši laida?

- Tėvystė ir motinystė ir vaikų ugdymas yra galbūt net ir pats svarbiausias reikalas mūsų šaly kaip ir visose kitose, nes nuo to kaip pasiseks šeimoms užauginti vaikus – priklauso visa ateitis. Jeigu vaikai užauga kažko negavę savo šeimose, tai tas po to atsiliepia visam jų gyvenimui. Pats žinau tą iš savo asmeninės patirties. Dėl to, kad tėvo mano gyvenime nebuvo. Kiekvienas mūsų turime tam tikrą geneologiją, kuri labai stipriai lemia visą mūsų gyvenimą, mūsų pasirinkimus, sėkmes, nesėkmes. Ir toje geneologijoje didelę vietą užima būtent šeima, tėvai, tai ką jiems perduoda. Todėl laida bus apie tai, kaip būti geresniais tėčiais ir mamomis.

- Gvildensite klausimus susijusius su mažesniais vaikais ar jau vyresniais?

- Į paauglius, nes paauglystė yra tas momentas, kuris visiems tėvams pakerta jų įsivaizdavimą apie tėvystę. Kadangi susiduri su asmenybe, kuri formuojasi vieninteliu ir akivaizdžiu atmetimo principu ir tai turbūt visiems tėvams yra pakankamai sudėtinga suprasti, kodėl taip vyksta. Todėl mūsų laidose paauglystei skirsime nemažai dėmesio, nes tai yra ir nuostabus ir žavingas laikotarpis, bet taip pat ir pavojingas.

- Bet tos informacijos, kaip auklėti vaikus, kokius metodus taikyti pilnas internetas. Kaip sieksite išsiskirti?

- Kviesime ir žymius tėvus, kurie gali pasidalinti savo patirtimi. Manau, kad internete paauglių tema nesurasi patogiai pateikiamos medžiagos, todėl šis pusvalandžio pokalbis Žinių radijuje gali būti puikus, labai patogus būdas susimąstyti apie savo kasdienį mamos ir tėčio elgesį. Tikiu, kad visi jie nori būti patys geriausia mamos ir tėčiai pasaulyje. Taip pat manau, kad ši laida gali prisidėti prie tokio padrąsinimo žmonėms, kurie galbūt labai atsargiai žiūri į vaikų gimdymą. Manau, kad Lietuvoje tai yra aktualu. Šiek tiek parodyti, kad tai yra ne tik atsakinga, bet ir nuostabi patirtis.

- Laidą vesite vienas?

- Stengsimės išlaikyti tokią struktūra, kad laidoje dalyvautų ir patirties turintis tėvelis ir specialistas, kuris tiesiogiai susiduria su tomis problemomis apie kurias bus kalbama laidoje. Tai yra psichologai, psichiatrai.