Prekybos tinklas skelbė reklamą su žinute „Pirk lenktąjį Samsung UHD televizorių ir gauk krepšinio kamuolį su originaliu A. Sabonio parašu“.

A. Saboniui ir Lietuvos krepšinio federacijai atstovaujantis „LAWIN“ teisininkas Julius Zaleskis dėstė, jog bendrovei buvo įteikta pretenzija.

„Reikalaujame, kad nedelsdami nutrauktumėte bet kokią rinkodarą, kurioje be Arvydo Sabonio sutikimo yra naudojamas jo vardas ir parašas, - rašoma kreipimesi į prekybininkus. - Tokiai Jūsų rinkodarai Arvydas Sabonis nėra davęs sutikimo.“

Teisininkas primena, kad draudžiama be fizinio asmens sutikimo reklamoje naudoti jo vardą, o išimtinė teisė naudoti Lietuvos krepšinio federacijos vadovų ir žaidėjų atvaizdus priklauso rėmėjams.

„Civilinis kodeksas suteikia teisę reikalauti atlyginti nuostolius, patirtus dėl tokio neteisėto Arvydo Sabonio vardo naudojimo, įskaitant iš pažeidimo gautą naudą. Ketiname įvertinti dėl neteisėto Arvydo Sabonio vardo naudojimo patirtus nuostolius ir reikalauti jų atlyginimo“, - įspėjama pretenzijoje.

Bendrovė „Topo grupė“ į teisininkų pretenziją sureagavo ir reklamos transliavimą nutraukė.

„Apgailestaujame, kad dėl žmogiškojo faktoriaus susiklostė tokia situacija. Minėtoje reklamoje nesiekėme pateikti užuominų, kad akcijoje dalyvauja A. Sabonis, taip pat reklamoje nėra nieko nepagarbaus A. Sabonio atžvilgiu. Reklamos tekstą pakoregavome, dabar jos aprašyme neminimas krepšininko vardas“, - komentavo „Topo grupės“ viešųjų ryšių atstovė Lina Mažeikienė.

Ar bus siekiama padarytos žalos atlyginimo – Lietuvos krepšinio federacija dar ketina pranešti teisininkams.

„Čempionatų ir panašių sporto varžybų metu dažnai pagausėja neteisėto sportininkų vardų ir atvaizdų naudojimo. Galbūt tai – verslo neatidumas, nes sportininkai tokių renginių metu yra geriausi reklamos vardai ir veidai. Deja, kai kurie Lietuvos verslininkai taip elgiasi nuolat, žinodami, kad atvaizdų ir vardų negalima vaizduoti be žmogaus sutikimo reklamai“, - apgailestavo J. Zaleskis.

Teisininkas išaiškino, kad pažeidėjai dažniausiai veikia prekybos ir paslaugų sektoriuose.
Topo centro reklama
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)