„Kretingos rajone esančio Tūbausių kaimo miškais tarpukariu lakstė partizanai. Čia vis dar galima rasti bunkerių. Ir daugybę triušių. Juos didžiausiame Lietuvos triušių ūkyje augina ir prižiūri ūkininkas V. Purmalis“, - toks tekstas puikuojasi ant šaldyto triušio.

Seimo narė ir buvusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė tvirtina, kad tokį reklaminį tekstą galėjo sukurti žmogus, kuriam trūksta išprusimo.

„Jų vietoje aš taip nerašyčiau. Jeigu ten būtų bent vienas žmogus, susipažinęs bent su vieno partizanų vado gyvenimo istorija, turbūt tiems žmonėms, kurie kūrė reklamą, būtų pasakęs, kad taip rašyti netinka. Mano nuomone, netinka čia vartojamas veiksmažodis „lakstė“ ir triušių aplinka. Tikrai netinkamas kontekstas. Dėl to galiu tik apgailestauti“, - DELFI komentavo Seimo narė.

Ji tvirtina suprantanti, kad reklamomis siekiama, kad apie jas būtų daugiau kalbama.

„Kartais reklamos principas būna iššaukti reakciją, manau, kad dėmesys jai jau yra reklama. Aš tai suprantu. Tačiau, manau, kad lengvas ir lengvai parduodamas reklaminis gyvenimas turi turėti rėmus, ką verta ir ko neverta dėti“, - kalbėjo R. Juknevičienė.

Prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis teigė, kad prekybos tinklas pateikdamas informaciją nesiekė nieko įžeisti.

„Tūbausių kaimo aprašymu nebuvo siekiama išvesti triušių ir partizanų paralelės, tik panaudoti informaciją ir faktus, kuo garsi ši vietovė. Taigi pirmoje teksto dalyje kalbame apie vietovę, kas joje vyko ir kas yra išlikę iki šiol ir šiuos faktus vėliau susiejame su informacija apie produkcijos kilmę. Atsiprašome, jeigu kas nors iš skaitytojų neteisingai suprato mūsų vietovės aprašyme pateiktą informaciją, tikrai nesiekėme nieko įžeisti. Šiuo tekstu norėjome pasakyti, kuo garsi vietovė, kurioje gaminama ir tiekiama prekybos tinklui tiekiama ūkininkų produkcija“, - DELFI sakė jis.

Pasak A. Petraičio, reklamine kampanija pristatomi visi ūkiai, kurie tiekia produkciją „Iki“. 

„Tam naudojame įvairią faktinę informaciją, kartais istorinę, kartais geografinę, apibūdinančią konkrečią vietovę, pasakančią kuo ji žymi. Pavyzdžiui, Ventės kaimo aprašyme minime kryžiuočių pilį (N. Adomaitienės ūkio aprašymas), Vievininko kaimo aprašyme – žuvingą Vievio ežerą (Urbonavičiūtės ūkis) ir kitą faktinę informaciją“, - sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)