Ginklų eksperto Davido Kelly (Deivido Kelio) mirties aplinkybių tyrimo ataskaitoje buvo kritikuojamas reportažą paruošęs žurnalistas Andrew Gilliganas (Endrius Giliganas), taip pat nepagailėta pastabų BBC vadovybei ir valdytojų tarybai.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas T.Blairas pareikalavo, jog BBC paneigtų savo kaltinimus. "Jeigu tai būtų tiesa, tai reikštų, kad aš klaidinau šiuos rūmus",- sakė jis. Šie kaltinimai pasirodė esą "visiškai neteisingi", sakė T.Blairas.

Britanijos visuomeninis transliuotojas BBC trečiadienį pripažino, kad "kai kurie svarbūs įtarimai" gegužės mėnesį paskelbtame radijo reportaže, tvirtinusiame esą vyriausybė "pagrąžino" žvalgybos duomenis apie Irako ginkluotę, buvo klaidingi, bei dėl to atsiprašė.

"BBC išties pripažįsta, kad kai kurie svarbūs įtarimai, kuriuos gegužės 29 dieną programoje "Today" pateikė Andrew Gilliganas (Endrius Giliganas), buvo klaidingi, ir mes dėl jų atsiprašome", - pareiškė BBC generalinis direktorius Gregas Dyke'as (Gregas Daikas).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją