Anot jos, 2012 metais grynasis LRT veiklos rezultatas buvo 1 mln. 973 tūkst. 700 litų pelno, 2011 metais šis rodiklis siekė 911,4 tūkst. litų.

"Gerus rezultatus lėmė veiklos optimizavimas, didėjusios reklamos pajamos ir pagerėjusi bendra padėtis rinkoje. Kita vertus, praėję metai LRT buvo išskirtiniai - transliuotas Europos futbolo čempionatas ir Londono olimpinės žaidynės, o tai irgi prisidėjo prie gerų rezultatų", - rašoma ataskaitoje.

Nepaisant to, LRT tarybos teigimu, gautas pelnas nepadengia ankstesnių laikotarpių nuostolių, kurie siekia apie 11 mln. litų.

LRT finansuojama iš valstybės biudžeto asignavimų, pajamų, gautų už reklamą, radijo ir televizijos laidų pardavimą, leidybinę veiklą, paramos bei pajamų, gautų iš komercinės ūkinės veiklos.

Pernai iš valstybės biudžeto šiai įstaigai skirta 45 mln. 290 tūkst. litų, tai yra 12,9 proc. daugiau nei 2011 metais.

Valstybės biudžeto asignavimai ilgalaikiam turtui įsigyti sudarė 1 mln. 92 tūkst. litų, o tai yra 508 tūkst. litų mažiau nei užpernai.

Bendras visuomeninio transliuotojo biudžetas siekė 71 mln. 643 tūkst. 500 litų. Be valstybės biudžeto asignavimų dar panaudota 3 mln. 992 tūkst. 900 litų dotacijų, gauta paramos ir dovanų už 477,9 tūkst., iš komercinės ūkinės veiklos uždirbta 21 mln. 882 tūkst. 700 litų.

Nepaisant didėjančių pajamų, Lietuvos visuomeninis transliuotojas yra vienas blogiausiai finansuojamų Europoje, nurodoma ataskaitoje.

Praėjusiais metais vienam Lietuvos gyventojui teko apie 15,49 lito visuomeninio transliuotojo biudžeto.

"Remiantis Europos transliuotojų sąjungos duomenimis, tai kelis ar net keliolika kartų mažiau už panašų ar net mažesnį gyventojų skaičių turinčių Europos šalių rodiklius", - teigia LRT taryba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)