80 puslapių leidinyje aprėpiamos įvairios temos ir aktualijos, redakcijos nuomone, svarbios arba įdomios Kaunui ir Kauno krašto gyventojams.

Publikacijoje „Keista konkurencija: Kauno miestas prieš Kauno rajoną“ rašoma apie įspūdingai ryškėjantį Kauno rajono patrauklumą. Čia gimstamumas didesnis nei mirtingumas, ir tai − išskirtinis bruožas visos šalies mastu. Tačiau tokios teigiamos tendencijos, pasirodo, turi paradoksaliai neigiamų pusių, kurios išryškinamos žurnalistų Vilmos Kasperavičienės ir Sauliaus Tvirbuto publikacijose.

Straipsnyje A. Brazauskas Kaune: keistas Apvaizdos planas“ aprašomas prezidento Algirdo Brazausko gyvenimo laikotarpis, aprėpiantis penkerius pokario metus, kai jis buvo komjaunuolis, Kauno technologijos universiteto studentas.

„Dėl nenuspėjamo Apvaizdos plano būsimasis Lietuvos komunistų partijos lyderis ir pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos prezidentas juodžiausiais raudonųjų siautėjimo metais Kaune pateko į unikalią aplinką, kurią buvo persmelkusi tarpukario patriotizmo dvasia. Gal mums neįskaitomais lemties ženklais buvo užkoduotas tolesnis A. Brazausko – būsimojo Lietuvos prezidento – likimas“, − rašoma Artūro Domeikos publikacijoje, išryškinančioje mažai žinomus A. Brazausko ir lietuviškų patriotizmo simbolių kūrėjo skulptoriaus J. Zikaro šeimos gyvenimo epizodus.

Publikacija „Porcelianinės Izabelės (jos nuotrauka puošia savaitraščio viršelį) dienotvarkė − kaip kareivio“ atspindi vieną iš „Savaitraščio Kaunui“ tikslų − daug dėmesio skirti Kauno krašto žmonių istorijoms ir portretams.

Pasak pranešimo, leidinys džiaugiasi, kad interviu mielai sutiko duoti naujasis arkivyskupas L. Virbalas, atvėręs duris ne tik į savo butą, bet ir į savo gyvenimą.

Unikalia patirtimi su leidinio „Savaitraštis Kaunui“ skaitytojais pasidalijo garsus fotografas kaunietis Artūras Morozovas. Iš karo zonų reportažus dažnai rengiantis jaunas vyras išsamiame interviu prisipažino: „Nebijau tamsos, aukščio, vandens. Bet baisiausia yra nejausti baimės, kai turėtum jausti.“

Leidinio „Savaitraštis Kaunui“ tematikos universalumą atspindi rašinys „Kaunui – pamąstymai seksualinių mažumų tema“, kur savo mintimis dalijasi Vilniaus miesto tarybos narys Markas Adamas Haroldas, Arkadijus Vinokuras ir kiti kiek mažiau žinomi žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)