E. Vaitekūnas paskirtas nedidelę balsų persvara - už jo kandidatūrą per slaptą balsavą ketvirtadienį buvo 44 Seimo nariai, prieš - 19, susilaikė 18 Seimo narių.

Taip pat Seimas naujai kadencijai patvirtino E. Vaitekūno pavaduotoją Joną Korenką. Už jo paskyrimą balsavo 60 Seimo narių, prieš balsavusiųjų nebuvo, susilaikė 18 parlamentarų.

Šias dvi kandidatūras Seimui pateikė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros bei Informacinės visuomenės plėtros komitetai.

E. Vaitekūnas ir J. Korenka vadovauti komisijai buvo paskirti prieš dvejus metus, balandį baigiasi pirmoji jų kadencija. Seimui pernai priėmus pataisas, kuriuo dvigubai pailginta LRTK vadovų kadencija, dabar jie į pareigas patvirtinti ketveriems metams.

Pagal galiojančią tvarką, šios komisijos pirmininką ir jo pavaduotoją bendru Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto teikimu iš komisijos narių ketverių metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

Buvęs Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros vadovas E. Vaitekūnas prieš dvejus metus komisijos vadovu buvo paskirtas Darbo partijos frakcijos siūlymu, eksparlamentaras J. Korenka - Socialdemokratų partijos frakcijos siūlymu.

LRTK turi teisę laikinai sustabdyti įstatymams prieštaraujančių televizijų, radijo stočių transliavimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)