DELFI grupė lapkritį išspausdino 12009 tekstus ir 681 vaizdo reportažus, 28580 nuotraukų, turėjo 87 tiesiogines transliacijas.

DELFI žurnalistė Eglė Samoškaitė straipsnyje Pražūtinga Prancūzijos klaida (114 tūkst.) gilinosi į pasaulį sukrėtusio teroristų išpuolio aplinkybes, kuriame išdėstyta musulmonų bendruomenės atsiradimo istorija Prancūzijoje.

Daug dėmesio sulaukė ir interviu su Matthew Bryza, Turkijoje dirbančiu ekspertu, kuris papasakojo nežinomas konflikto su Rusija aplinkybes (107 tūkst.). Kitą analitinį straipsnį po kraupių teroro išpuolių Paryžiuje Prancūzija taikiniu galėjo tapti neatsitiktinai: tam yra kelios priežastys perskaitė per 160 tūkst. kartų.

Taip pat nebuvo apleista ir socialinė tematika: buvo labai skaitomas tekstas apie viename Vilniaus darželių įvykusį konfliktą: Vilniaus darželyje – tragiškai pasibaigęs šeimininkėlės konfliktas su vaiku 206 tūkst.

DELFI dirbo ir Lietuvą sukrėtusių įvykių vietose: tiek Šalčininkuose nusižudžius vicemerui (259 tūkst), tiek po tragiškų įvykių Kražiuose (127 tūkst.).

DELFI verslas pirmasis pranešė apie pavėžėjimo automobiliais paslaugą teikiančios bendrovės „Uber“ atėjimą į Vilnių. Ši tema labai domino skaitytojus.

Ugnės Karaliūnaitės straipsnis „Uber“ pradeda veikti Vilniuje“ buvo perskaitytas 36 tūkst. kartų.
Rašinys „Paskelbtos „Uber“ paslaugos kainos“ sulaukė 56 tūkst. peržiūrų, o straipsnis „Pabuvo keletą vakarų „Uber“ vairuotoju ir užteko“ - daugiau nei 62 tūkst.

Edgaro Savicko straipsnis apie gerokai sumažėjusias emigrantų „Aptirpusios emigrantų perlaidos signalizuoja apie neigiamas pasekmes“ sulaukė beveik 59 tūkst. peržiūrų.

Tuo metu Erikos Fuks rašinys apie greito maisto užkandinės „Keulė rūkė“ reklamą po teroro Paryžiuje „Madinga Vilniaus užkandinė tėškė besimeldžiantiems už Paryžių ir sulaukė atsako“ perskaitytas daugiau nei 132 tūkst. kartų.

Svarbias lapkričio DELFI Sveikatos rubrikos temas šįkart diktavo ir kalendorius. Minėdami Tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną, straipsnyje Iškreipta meilė pražudys Lietuvą – gręžiamasi į mokyklas aiškinomės šio gajaus reiškinio priežastis).

Europos supratimo apie antibiotikus dieną nušvietėme vis didesnę šiuolaikinės medicinos problemą – didėjantį atsparumą antibiotikams ir su tuo susijusias grėsmes: Antibiotikai – tik ištyrus kraują. Kodėl? .

Lapkričio mėnesį DELFI Sporto rubrikoje pirmieji galėjote sužinoti apie Deivido Šember pasitraukimą iš aikštės ir potencialų perėjimą į A lygos prezidento pareigas, taip pat – apie intrigas dėl Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo. O tolimajame Tokijuje viešėjęs Mindaugas Augustis dalinosi išskirtinėmis medžiagomis apie Lietuvos kiokušin karatė rinktinės kovas dėl pasaulio čempionato medalių (39 tūkst.).
Antra pasaulio kiokušin karatė čempionato diena (pufasfoto.lt nuotr.)

Rubrikoje Krepšinis.lt skaitytojus itin sudomino istorija apie tai, kad Š. Marčiulionio akademijos bazės vietoje netrukus išdygs daugiabučiai (38 tūkst.). Didelio atgarsio sulaukė ir Lauryno Butkauko parengtas atviras interviu su TV komentatoriumi Robertu Petrausku apie tai, kas yra tikri rykliai, o kas – tik medūzos (22,3 tūkst.), bei Jauniaus Sarapo pokalbis Rygoje su broliais Maciais ir jų pažadas grąžinti milžinišką skolą „Žalgiriui“ iki Kalėdų (34,7 tūkst.).

DELFI Pramogų rubrikos gerbėjai skaitė apie tai, kaip V. Jakutienė atėjo atsisveikinti su automobilyje nušautu mylimuoju (225 tūkst.). Straipsnis Žmogžudžio ar vagies etiketė garsių moterų meilės nenuslopino taip pat sulaukė didelio susidomėjimo - perskaitytas 221 tūkst. kartų.

Deimanto Bugavičiaus laidotuvės

Išskirtinis interviu su Marina Bui perskaitytas 130 tūkst. kartų, o tekstas apie tai, kad Leonavičiūtė vėl pateko į pornografinę svetainę - 180 tūkst.kartų.

Lapkričio mėnesį DELFI Piliečio rubrikoje skaitytojai aktyviai diskutavo apie kainas Lietuvoje ir svetur – didžiulio dėmesio sulaukė skaitytojo atsiųstas kainų palyginimas Lietuvoje ir Vakarų Europoje (162 tūkst.), kuriam panoro paprieštarauti ne vienas komentatorius. Po šio teksto atsiliepė ir savo nuomones pateikė kiti svetur gyvenantys skaitytojai.

DELFI Piliečio rubrikos skaitytojai taip pat dalijosi nuomonėmis apie aktualijas, kurių lapkričio mėnesį netrūko. Po to, kai Lietuvoje didžiulėms policijos pajėgoms teko gaudyti su „Kalšnikov“ automatu pabėgusį Igorį Molotkovą, vilniečiai pasidalino savo įspūdžiais iš įtempto vakaro, o vienas jų net užfiksavo kvestionuojamą policijos pareigūnų elgesį su ginklu (90 tūkst.). Po išpuolių Paryžiuje didelio skaitytojų dėmesio susilaukė ir Lietuvoje tėvus lankančio musulmono žinutė lietuviams (124 tūkst.), kuria jis skatina atskirti religiją ir žmonių elgesį.

DELFI Auto rubrikoje didelio dėmesio ir audringų diskusijų komentaruose, kurių kiekis viršijo kelis šimtus, susilaukė redaktoriaus Ramūno Pletkaus ir žurnalisto Elijaus Kniežausko parašytos automobilių „Toyota Land Cruiser“ bei „Renault Talisman“ apžvalgos.

"Renault Talisman"

Lapkritį DELFI Gyvenimo rubrikoje startavo naujas straipsnių ciklas apie stiprias moteris. Kokia turi būti stipri moteris, kokios turėtų būti pagrindinės jos gyvenimo taisyklės klausėme stiprių moterų: keturių vaikų mamos, edukologės ir mokslų daktarės Austėjos Landsbergienės ir aktorės Inetos Stasiulytės.

Skaitytojus domino neįprasti keliautojų nuotykiai. Jokūbas tolimoje Balio saloje rado paslėptą lėktuvą (129 tūkst.), o metus keliavęs Žilvinas JAV vykstančiame festivalyje „Burning man“ praleido geriausią savaitę savo gyvenime.

J. Laukaičio kelionė po Balį

Lapkritį Gyvenimas kvietė skaitytojus pasidalyti istorijomis apie ypatingus žmones jų gyvenime. Gavome daugybę laiškų su pasakojimais apie didžiausią gyvenimo meilę, atrastus artimuosius ir skaudžius praradimus.

GRYNAS.lt didžiuojasi lapkričio mėnesį atliktais tyrimais, kurie demaskavo nelegalias statybas įvairiuose Lietuvos reginiuose. Šie tyrimai sulaukė didžiulio skaitytojų susidomėjimo.
Straipsnyje Naktinio nutarimo pėdsakais: HBH puiki proga švęsti aiškinamasi, kam iš tiesų buvo reikalingas spontaniškai priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriuo panaikinamos kurortų apsaugos zonos.

Tekste Statybų skandalas Palangoje: ką planuoja su M. Marcinkevičiumi siejama įmonė?analizuojama, ar legaliu keliu išduodami leidimai naujoms statyboms centrinėje Palangos dalyje.

O publikacijoje Įžūlumo viršūnė: vidury Vilniaus pradėjo savavališkai statyti daugiabutį demaskuojami verslininkai, kurie be leidimų Kalvarijų gatvėje pradėjo naujas statybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)