Poetas, autorius ir atlikėjas Nerijus Laurinavičius „Žinių radijuje“ pasakojo, jog nuo 13 metų turėjo pats save išlaikyti, todėl ėmė prekiauti laikraščiais.

„Tai dariau apie 7 metus ir tai buvo viena įdomiausių patirčių mano gyvenime. Su kolegomis tai darėme Vilniaus autobusų stotyje ir sutikdavome labai įdomių žmonių. Pardavinėdavome netgi kai būdavo labai šalta. Pačius laikraščius kišdavomės į batus, kad nesušaltume. Man tai davė labai daug kaip kuriančiam autoriui“,- pasakojo N.Laurinavičius.

Vilnietė Viktorija Černiavskytė pati tėvų paprašė jai surasti darbą. Kadangi dar buvo nepilnametė įsidarbino laikraščių išnešiotoja.

„Darbas buvo kiekvieną dieną išskyrus sekmadienį, keldavausi 3 ryto, susirinkdavau didžiulį kiekį laikraščių, dėdavausi sau ant kupros ir keliaudavau po gūdžias Karoliniškių laiptines. Patirtis įsimintina“,- su nostalgija paauglystę prisiminė V.Černiavskytė.

Tuo metu laikraščių pardavinėjimo legenda Jonas Šarkus laikraščius išnešiodavo vasaros sostinėje - Palangoje.

„8 metus pardavinėjau laikraščius. O viskas prasidėjo nuo to, kad kaimyninį mūsų laiptinės butą nusipirko „Lietuvos ryto“ redakcija ir man pasiūlė pardavinėti laikraščius. Tuo metu tas laikraštis kainavo 1 litą, tai man nuo kiekvieno laikraščio likdavo 20 centų, o 80 centų pasiimdavo Lietuvos rytas“,- buvusiu savo uždarbiu gyrėsi J.Šarkus.

Laida „Aktualioji kultūra“ transliuojama ketvirtadieniais 10.10 val.