ATR buvo įkurta kaip pirmasis kanalas, skirtas Krymo totoriams, – apie 300 tūkst. narių turinčiai etninei grupei, kuri buvo Sovietų Sąjungos valdžios deportuota iš savo tėvynės 1944 metais. Ši televizija buvo viena iš nedaugelio balsų regione, kritikavusių Rusijos įvykdytą aneksiją, o vėliau irgi išlaikė kritišką poziciją.

Kaip ir kiti vietos žiniasklaidos kanalai, ATR turėjo kreiptis į Rusijos institucijas, kad gautų licenciją, leidžiančią toliau transliuoti Kryme.

ATR buvo išjungta antradienio vidurnaktį, laikantis Rusijos įstatymų.

ATR įkūrėjas Lenuras Isliamovas antradienio vakarą sakė spaudos konferencijoje, kad keturi televizijos prašymai pratęsti licenciją buvo atmesti dėl techninių priežasčių. Dar vienas prašymas tebėra nagrinėjamas, bet kol kas „nėra teisinio pagrindo“ tęsti transliacijas nuo balandžio 1-osios, nurodė jis.

„Mums nesuteikė licencijos, nes nei vienas pareigūnas negali garantuoti, kad mes eteryje neparaginsime žmonių kažką daryti“, – aiškino L.Isliamovas.

Pasak jo, ATR toliau transliuos Ukrainoje, bet nebegalėjimas rodyti savo laidų tėvynėje „prilygsta deportacijai“.

Rusijos paskirta Krymo valdžia neigia kaltinimus, kad Maskva slopina nepatenkintųjų balsus šiame Juodosios jūros pusiasalyje, atsisakydama pratęsti ATR licenciją.

Krymo lyderis Sergejus Aksionovas praeitą mėnesį pareiškė, kad ATR pateikė dokumentus „su klaidomis, tyčia siekdama išprovokuoti konfliktą, susijusį su televizijos stotimi“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)