G. Lucasas sakė: „Atėjo laikas „Žvaigždžių karus“ perduoti į naujos kartos kino kūrėjų rankas“.

Pareiškime, kuriame ir pranešama apie sandorį, „Disney“ sako planuojanti 2015 metais sukurti naują, jau septintąją „Žvaigždžių karų“ dalį. Vėliau planuojamos ir aštuntoji bei devintoji dalys, tuomet po naują filmą ketinama kurti kas dveji ar treji metai.

Paskutinis „Žvaigždžių karų“ filmas – „Sitų kerštas“ (Revenge of the Sith) pasirodė 2005 metais. „Disney“ teigimu, žmonės labai laukia naujų filmo dalių.

Pusę sandorio sumos „Disney“ G. Lucasui sumokės grynaisiais, o kitą pusę – akcijomis. Spėjama, kad tai gali būti 40 mln. „Disney“ akcijų. 2006 metais „Disney“ už 7,4 mlrd. dolerių (19,75 mlrd. Lt) įsigijo „Pixar“, o 2009 metais už 4,2 mlrd. dolerių (11,21 mlrd. Lt) perpirko „Marvel“ komiksus.

„‘Lucasfilm“ vertiname panašiai kaip „Marvel“ jų įsigijimo metu 2009 metais“, - teigiama „Disney“ pareiškime, kur taip pat priduriama, jog sandoris įvyko daugiausia būtent dėl teisių į „Žvaigždžių karus“.

G. Lucasas „Lucasfilm“ įkūrė 1971 metais. Pirmasis „Žvaigždžių karų“ epopėjos filmas pasirodė 1977 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)