„Mano pasakojimas apie karą Ukrainoje laimėjo 1-ą vietą Baltarusijos spaudos fotografijos konkurse!“, - socialiniame tinkle gera žinia pasidalijo A. Morozovas, dirbęs iš karo zonos Donecke.

Šis konkursas yra pagrindinis spaudos fotografų apdovanojimas Baltarusijoje. Lietuvoje analogiški apdovanojimai yra spaudos fotografijos konkursas „Auksinis kadras“.

Šiemet Baltarusijos spaudos fotografijos konkurse buvo paskelbta speciali tema „Ukraina“, kurioje buvo kviečiami varžytis ir užsienio žurnalistai.

„Kviečiu peržiūrėti nugalėtojus ir įvertinti koks stiprus šis konkursas yra“, - mano A. Morozovas.

Artūras Morozovas
Pasak jo, konkursui dalyviai parengė pavienes nuotraukas ir pasakojimus iš nuotraukų. A. Morozovas apdovanotas už fotopasakojimą.

„Jausmas labai geras laimėti tokioje kategorijoje, kur buvo daug užsieniečių ir talentingų ukrainiečių, baltarusių, rusų, kurie važiavo į Ukrainą, fotografavo“, - sakė jis.

Jo konkursui pateiktų nuotraukų ciklas vadinosi „Krizė Ukrainoje“.

Antrąją ir trečiąją vietą šioje nominacijoje užėmė Ukrainos fotografas Yaugen Malaletka su tema „Donbas“ ir „Euromaidanas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)