„Esu Rusijoje, Leningrado srities Kingisepskio rajone. Nusprendžiau paskaityti mėgstamą portalą ir štai ką aptikau – patekti į jį iš Rusijos draudžiama, - šiandien pranešė vienas DELFI skaitytojas. – Pabandžius atsidaryti delfi.ee ir rus.delfi.ee, pasirodo nemalonus Rusijos organų įspėjimas, kad šios svetainės „skelbia informaciją, kurios platinimas Rusijos Federacijoje yra draudžiamas“.     

Kaip pavyko išsiaiškinti, rus.delfi.ee iš tikrųjų yra užblokuotas – tai padaryti paprašė Rusijos Federalinė narkotikų platinimo kontrolės tarnyba (FSKN). Svetainė į vieningą „Roskomnadzor“ registrą buvo įtraukta 2014 metų rugpjūčio 15-ąją.   

Portalas susisiekė su savo kontaktiniais asmenimis Maskvoje, Sankt Peterburge, Pskove. Jie tvirtina, kad jų miestuose DELFI svetainė atsidaro ir ją galima skaityti.

Nuo 2007 m. visos DELFI akcijos priklauso Estijos bendrovei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti laikraščių, internetinės žiniasklaidos, leidybos verslą Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (539)